Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Plukon Royale - Nieuws

Ledenraadpleging reparatie WW en WGA

De WW is gerepareerd, althans als onze leden daarmee instemmen. Dan is wel de medewerking nodig van de werkgevers in de pluimveeverwerkende industrie. Er moet nog veel gebeuren voordat de WW per 1 april of per 1 juli 2018 is gerepareerd. Nu eerst de raadpleging van onze leden. Het woord is aan jou.

CNV Vakmensen roept je op om nu dan jouw stem uit te brengen. Via deze link kom je in de enquête. Om in te loggen graag deze inlogcode gebruiken: PLK-22221001. Lukt het je niet om de enquête in te vullen, vraag dan iemand (een collega of bekende) je hierbij te helpen.

Cao-akkoorden in de pluimvee

Zowel in de sectorcao pluimveeverwerkende industrie (PluVI) als in de cao Plukon is vastgelegd dat de WW zal worden gerepareerd. Onze leden hebben er in 2016 al mee ingestemd. Toen was wel duidelijk dat de premie voor de reparatie van WW/WGA voor rekening kwam van de werknemer, maar niet de hoogte van de premie. Daarnaast gaat de reparatie pas in op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, uiterlijk 1 juli 2018, mogelijk al per 1 april 2018. Vandaar ook deze nieuwe ledenraadpleging.

Flyer en vragen & antwoorden PAWW

Onder het kopje 'Downloads' tref je een flyer aan waarin staat omschreven wat er wordt gerepareerd. Hoe dat wordt geregeld, wat de verwachte premies (bruto) zijn vanaf 2017 en hoe het fonds Private Aanvulling WW en WGA (PAWW) wordt beheerd. Eveneens tref je daar antwoorden aan op de meest gestelde vragen over de reparatie van WW en WGA. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de Stichting PAWW.

Stemadvies

Wij vinden de reparatie van WW en WGA belangrijk omdat het recht doet aan opgebouwde rechten. Wij adviseren jou dan ook in te stemmen. Tot uiterlijk vrijdag 3 november 2017 kun je je stem uitbrengen. Doen!

Emiel Peper
bestuurder CNV Vakmensen
E: aem.peper@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid