Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Pluimveeverwerkende industrie - Nieuws

Ultimatum aan pluimveeverwerker Storteboom

CNV Vakmensen wil een betere regeling voor de werknemers die betrokken zijn bij de sluiting van twee vestigingen van pluimveeverwerker 2 Sisters Storteboom. Het gaat om de vestigingen in Cuijk (55 werknemers) en Staphorst (18 werknemers). "De gevolgen voor deze werknemers zijn zeer ingrijpend", zegt onderhandelaar Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen. "De directie moet dat inzien en deze mensen meer tegemoetkomen."

CNV Vakmensen heeft Storteboom vandaag een ultimatum gesteld, dat afloopt op donderdag 16 mei, 24.00 uur. "We hebben zes keer met de directie om de tafel gezeten, we hebben nu genoeg gepraat", vindt onderhandelaar Jacqueline Kraan van CNV Vakmensen. "De leden zijn duidelijk geweest: het sociaal plan dat de directie aanbiedt, vinden ze onvoldoende."

Naar Nijkerk

De directie wil de vestigingen in Cuijk en Staphorst per 1 juni dit jaar sluiten en de productie verplaatsen naar de vestiging in Nijkerk. Kraan: "Veel werknemers kunnen aan het werk blijven. Dat is natuurlijk mooi, maar ze krijgen wel te maken met drastische veranderingen. Om te beginnen een veel langere reistijd en extra reiskosten: een enkele reis naar Nijkerk is 80 kilometer. Bovendien wordt in Nijkerk een langere werkdag ingevoerd, van 8 naar 9,5 uur. Met de pauzes erbij zijn de mensen straks dus bijna 11 uur op het bedrijf. Tel daar de extra reistijd bij en je kunt uitrekenen wat er dan nog van je dag overblijft. Tijd om te eten en te slapen, meer niet."

Betere regeling

Kraan vindt dat Storteboom meer oog moet hebben voor de ingrijpende gevolgen die de sluiting van de vestigingen voor de werknemers heeft. "Het eindbod bevat zeker een aantal goede afspraken. Bijvoorbeeld over de uitzendkrachten en over de - veelal Poolse - werknemers die Storteboom heeft ingehuurd. Zoals het er nu uitziet, kunnen zij ook weer aan de slag in Nijkerk. Maar wij willen een betere regeling voor de reiskosten, een betere ontslagvergoeding én een goede financiële regeling voor werknemers die vrijwillig vertrekken. Als dat niet beter wordt geregeld, gaan we binnenkort actievoeren bij Storteboom."

2 Sisters Storteboom (circa 1.600 werknemers) is een divisie van de Britse 2 Sisters Food Group.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid