Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Pluimveeverwerkende industrie - Nieuws

Staking bij Storteboom in Sprundel

Werknemers van de Storteboom-vestiging in Sprundel hebben vanmorgen het werk neergelegd. De staking duurt de hele dag. “Er moet een beter sociaal plan komen voor de 60 werknemers die binnenkort hun baan kwijtraken”, vindt onderhandelaar Frans van de Veen van CNV Vakmensen.

Afgelopen zaterdag verliep een ultimatum van de vakbonden aan pluimveeverwerker Storteboom. De actiebereidheid onder de werknemers is groot. Vanmorgen verzamelden ze zich bij de poort van de vestiging; in de loop van de ochtend gaan ze naar een actiecentrum in de buurt (De Trapkes).

Achtergrond

Storteboom wil de vestiging in juli sluiten. De werknemers kunnen mee naar de vestiging in Zeewolde, 130 kilometer verderop. Van de Veen: “Voor veel werknemers is dat geen optie. Bovendien wil het bedrijf alleen een tijdelijke reiskostenregeling afspreken. Dus dat werkaanbod is op dit moment een wassen neus.

Beter sociaal plan

Voor de werknemers die toch heen en weer willen gaan pendelen naar Zeewolde, wil CNV Vakmensen een structurele reiskostenregeling, die niet na een aantal jaren wordt afgebouwd. Ook op andere onderdelen moet het sociaal plan een stuk beter: een betere ontslagvergoeding en – voor de werknemers die ontslagen worden – ondersteuning bij het vinden van een nieuwe baan.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid