Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Pluimveeverwerkende industrie - Nieuws

Reorganisatie Storteboom Sprundel

Begin maart is de sluiting van de Retail-vestiging van Storteboom in Sprundel aangekondigd. De omzet en een groot deel van het werk worden verplaatst naar Zeewolde.

Vandaag heeft CNV Vakmensen samen met andere vakbonden een eerste overleg gehad met de directie over een Sociaal Plan voor deze Retailorganisatie. Binnenkort organiseren vakbonden een personeelsbijeenkomst over het af te spreken Sociaal Plan op de locatie in Sprundel.

Sociaal plan
Storteboom wil met de vakbonden een Sociaal Plan afsluiten voor de verplaatsing van werkgelegenheid naar Zeewolde. Gezien de grote reisafstand is het de vraag of werknemers op-en-neer kunnen en willen reizen naar Zeewolde. Dat zal per persoon verschillend liggen. Daarom organiseren vakbonden een personeelsbijeenkomst in Sprundel over de reorganisatie, de gevolgen voor medewerkers en de belangrijke punten voor het af te spreken Sociaal Plan. Denk aan reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, verhuisregeling, vrijwillig vertrekregeling en indien werk in Zeewolde niet passend is aan outplacement en ontslagvergoeding.

De uitnodiging voor de personeelsbijeenkomst volgt nog.

Zeewolde
Voor een beperkt aantal indirecte functies (niet de productie) in Zeewolde kan deze reorganisatie ook gevolgen hebben. Het gaat dan om functies die zowel in Sprundel als in Zeewolde aanwezig zijn en waar boventalligheid ontstaat.

De reorganisatie kan ook gevolgen hebben voor de werknemers met een tijdelijk contract en voor uitzendkrachten.

CNV-lidmaatschap
Ben je nog geen lid van CNV Vakmensen? Ook bij reorganisaties behartigt CNV Vakmensen jouw belangen. Word nu CNV-lid. De eerste zes maanden voor de helft van de prijs. Lid worden kan via aanmeldingsformulier op deze nieuwsbrief. En via de site www.cnvvakmensen.nl. Voor meer info over lidmaatschap: bel CNV Info 030-7511007.

Voor meer informatie over de personeelsbijeenkomst en het Sociaal Plan, bel CNV-bestuurder Frans van de Veen, e-mail f.veen@cnvvakmensen.nl en mobiel 06-51601965.