Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Pluimveeverwerkende industrie - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Pluimvee per 1 mei

Bijgaand ontvangt U het onderhandelingsakkoord. Er is afgesproken om over te gaan tot een korte overgangscao en wel door de grote onzekerheid die de Brexit heeft voor de sector en bedrijven.

Hiernaast speelt er ook een probleem met Oekraïne. De EU-handelsovereenkomst van ongelimiteerde import van verse kipfilet. U leest het in het akkoord.

Een cao van 1 mei tot en met 31 december 2019, 8 maanden, met afspraken over alleen loon en voortgang van de zogenaamde seniorenregeling.

Indien de loonafspraken worden omgezet in een jaar, overeenkomstig onze rekenmethodiek, kom je uit op een aanpassing van meer dan 3% en dat is gezien de onzekerheid acceptabel. Voorts hebben we een structurele eindejaaruitkering afgesproken die moet worden uitbetaald met het salaris in december van elk jaar. Een mooie extraatje voor de feestdagen. Deze eindejaaruitkering gaan we de komende jaren uitbouwen.

De CNV cao-commissie pluimvee legt dit onderhandelingsresultaat met een positief advies voor aan de leden. Daarom vragen wij U, indien U Niet akkoord bent, ondergetekende voor 11 april 2019 via mail te laten weten dat U niet akkoord bent(mailadres, p.deridder@cnvvakmensen.nl). De voorstellen vanuit onze voorstellenbrief worden bevroren.

Mocht U nog nadere toelichting willen op dit onderhandelingsresultaat, kunt U contact opnemen met Uw bestuurder, ondergetekende.

Vertrouwend U hiermee voldoende te hebben geïnformeerd, verblijft,

Peter de Ridder
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 - 51 60 1997
E: p.deridder@cnvvakmensen.nl

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid