Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Pluimveeverwerkende industrie - Nieuws

CNV Vakmensen pleit voor werktijdverkorting pluimveesector

CNV Vakmensen wil dat de pluimveesector direct in staat wordt gesteld om werktijdverkorting in te voeren. De pluimveesector en omliggende sectoren worden geraakt door het vogelgriepvirus.

Peter de Jong, bestuurder CNV Vakmensen: "Nu het virus zich uitbreidt moet de regering nadenken over de gevolgen de werknemers in de pluimvee en omliggende sectoren zoals het vervoer. Werktijdverkorting biedt de sector de gelegenheid om de gevolgen voor werkgevers te verzachten."

Staatssecretaris Dijksma kondigde gisteren nieuwe maatregelen voor de komende weken aan om verdere verspreiding te voorkomen. De pluimveebedrijven, slachterijen en de toeleveranciers van voeder en mest zijn geraakt door de transportbeperkingen die landelijk zijn uitgeroepen. "Wil je echt wachten met het beschermen van werknemers in deze sectoren totdat het probleem de spuigaten uitloopt? Of wil je ook de mogelijke sociale gevolgen voor werknemers en hun families voor zijn? Die vraag moet de overheid zich nu stellen", aldus De Jong. Staatssecretaris Dijksma geeft vanmiddag nadere toelichting op de maatregelen.

Over werktijdverkorting: 

Bedrijven mogen onder bijzondere omstandigheden de werktijd van hun personeel verkorten. Dit is alleen toegestaan als een bedrijf gedurende 2 en maximaal 24 weken minsten 20% minder werk heeft. Werktijdverkorting heeft voor werknemers als gevolg dat zij minder werken en minder loon ontvangen. Het ontbrekende loon wordt via de WW aangevuld tot een volledig salaris.

Lees meer over werktijdverkorting >

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid