Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Principeakkoord Cao Poeliers

In februari 2018is er onderhandeld over de Cao Ambachtelijke Pluimveebedrijven en Wildhandelaars (poeliers). Het eindresultaat is een principeakkoord met een loonsverhoging van minimaal 1,75% per 1 juli 2018.

Verder hebben we afspraken gemaakt over een toekomstige pensioenregeling bij het Pensioenfonds voor de slagers en de vakopleiding. Het principeakkoord bestaat uit de volgende onderdelen.

In de cao staan alle rechten en plichten die werkgevers en werknemers hebben. Daarin wordt verteld wat je vakantiedagen zijn en je vakantietoeslag. De cao voor de ambachtelijke pluimveebedrijven en wildhandelaars (kort gezegd Poeliers) is niet oud. Werkgevers en de vakbonden hebben afgesproken dat de cao groeit tot het niveau van de Cao Slagers. Daar doen we enkele jaren over. Ieder jaar spreken we een nieuwe loonsverhoging af en werken aan verbeteringen. Dit jaar willen we gaan werken aan een goede pensioenregeling. Hieronder vind je de afspraken die wij gemaakt hebben. Als lid mag je hier over stemmen.

Om zo sterk mogelijk te zijn hebben wij leden nodig. Praat met je collega’s en probeer ze lid te maken. Hoe langer je lid bent hoe meer korting je krijgt.

Loonsverhoging

Wanneer je loon ontvangt dat in het cao-boekje staat wordt het loon met ingang van 1 juli 2018 met 3,5% verhoogd. Heb je een salaris dat hoger ligt dan het cao-loon dan krijg je een loonsverhoging van 1,75%. Met als minimum het nieuwe cao-loon voor je functie. Het is nog steeds het streven om uit eindelijk de cao ambachtelijke pluimveebedrijven en (poeliers) op te laten gaan in de Cao Slagers op termijn.

Pensioenen

De werkgeversvereniging en CNV Vakmensen hebben afgesproken dat per 1 januari 2019 alle bedrijven zich moeten aansluiten bij het Pensioenfonds voor de slagers. Deze maatregel is verplicht voor alle bedrijven. Wij moeten hier nog wel meer afspraken maken met het Pensioenfonds voor de slagers.

Vakgerichte opleiding

CNV Vakmensen vindt opleiding en ontwikkeling van werknemers erg belangrijk. Een goed opgeleide werknemer kan zijn/haar taak goed verrichten en blijft van waarde voor de werkgever. In het najaar zal er een opleiding worden ontwikkeld voor werknemers die nieuw instromen in de sector. Dit wordt ontwikkeld door het sociaal fonds.

Looptijd van de cao

De cao is geldig vanaf 1 maart 2018 tot en met februari 2019.

Wij zijn nieuwsgierig naar jouw mening. Laat daarom je stem horen. Dit kan tot uiterlijk 19 maart 2018.

Jacqueline Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 51 60 20 48
E j.kraan@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid