Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao HPK (haringpakkers-, schuur-, erf- en technisch personeel) - Nieuws

Zeevisbedrijf (oud HPK): Cao-boekje op website

Cao HPK krijgt nieuwe naam. Redactioneel is er veel veranderd. Maak gebruik van je scholingsrechten.

HPK wordt Zeevisbedrijf
Er is een nieuw cao boekje. Inhoudelijk kunt u dit bekijken op onze website: https://www.cnvvakmensen.nl/caos/vlees-en-vis/cao-zeevisbedrijf. Zoals zal opvallen heeft de cao een nieuwe naam gekregen.

Waarom een nieuwe naam?
Zoals u zult weten, hadden wij verleden jaar al met de werkgevers een akkoord over een nieuwe cao bereikt. Toen het bereikte resultaat moest worden opgeschreven, bleek de cao sterk verouderd te zijn. Een heleboel (verwijzingen naar) wetteksten klopten niet meer en bijna geen enkele werkgever viel formeel meer onder de werkingssfeer van de cao. Verder moesten de gemaakte pensioenafspraken in de cao verwerkt worden.
De veranderingen zijn zo groot en de sector is zo enorm veranderd dat de oude naam van de cao de lading niet meer dekte. De nieuwe naam “cao voor het Zeevisbedrijf” dekt de lading wel. Hiermee is een nieuwe moderne cao voor de bedrijfstak op papier gezet.

Persoonsgebonden opleidingsbudget en loopbaanscan
Behalve een loonsverhoging van 2 procent per 1 januari 2015 en 1,5 procent per 1 januari 2016 en extra pensioenopbouw, hebben werknemers die zijn geboren tussen 1957 en 1967 een eigen scholingspotje. Deze wordt ieder jaar gevuld met € 250 tot een maximum van € 1000. Diegenen die het geld nog niet aan scholing hebben besteed hebben wordt aangeraden dit geld niet te laten liggen!

James van de Vakbond kan u van advies dienen
Artikel 18(A) biedt ook de mogelijkheid tot loopbaan- of scholingsadvies. Wil je een goed scholingsadvies, dan is het raadzaam om met James van de Vakbond contact op te nemen. “James” is de specialist op het gebied van “arbeidsmarktproof” houden van werknemers. Daarom wordt James ook vaak geadviseerd als werknemers op zoek zijn naar ander werk. Voor meer informatie verwijs ik naar de website: https://www.jamesvandevakbond.nl/over-james. Telefonisch zijn ze te bereiken op 030-7511900. Is scholing nodig voor het werk dan geeft artikel 18 het recht om hieraan
5 werkdagen per jaar te besteden.

Rechtsbijstand de beste van Nederland
Je hebt natuurlijk al vaak je ongeorganiseerde collega’s gewezen op de voordelen van het vakbondslidmaatschap, zoals persoonlijke ondersteuning in het geval van onenigheid met de werkgever, hulp bij belastinginvullen et cetera.
Maar wist je dat de gratis rechtsbijstandverzekering die bij het lidmaatschap is ingesloten, nu ook is beoordeeld met een acht en daarmee tot de beste van Nederland behoort? Ook de calculerende werknemer zal inzien dat lidmaatschap van


CNV Vakmensen de beste keus is. Immers is vakbondslidmaatschap in de meeste gevallen goedkoper dan een willekeurige rechtsbijstandsverzekering.

Ontvang nu € 25 aan cadeaubonnen
Om het voor jou nu extra aantrekkelijk te maken leden aan te brengen hebben we momenteel een actie. Als jij je ongeorganiseerde collega vakbondslid maakt ontvangen zowel jij als je collega € 25 aan cadeaubonnen. Zelfs als je CNV Vakmensen promoot kan je dit krijgen. Voor de actievoorwaarden zie de website: https://cnv-actie.nl/. Je mag natuurlijk ook tot 18:00 uur bellen met CNV Info, bereikbaar via telefoonnummer
030-751 1007.

 

Wietze Kampen                                             Gert Koster
Bestuurder                                                    Vakbondsconsulent
M 06-51203004                                              06-1394587
E w.kampen@cnvvakmensen.nl                  g.koster@cnvvakmensen.nl
16-2110/WK/ms
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid