Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao HPK (haringpakkers-, schuur-, erf- en technisch personeel) - Nieuws

Camerasystemen bij Ouwehand Katwijk

Ons is verteld dat er camerasystemen worden gebruikt bij Ouwehand te Katwijk. Het gebruik van camerasystemen kan zinvol en nuttig zijn. Er horen ook spelregels bij. Voor zover wij nu begrepen hebben, zijn die spelregels niet nageleefd.

Iedereen hoort een brochure of brief te hebben gehad waarin staat dat er camera's zijn opgehangen. Ook moet het doel bekend zijn, waarom er camera’s zijn opgehangen. Op de plekken waar de camera's hangen moeten bordjes zijn die de werknemers er op wijzen dat er cameratoezicht is. Verborgen camera's zijn alleen in uitzonderlijke gevallen toegestaan. Bijvoorbeeld in samenwerking met de politie als er een vermoeden is van diefstal.
   

U heeft recht op privacy, ook op uw werkplek. Wij zijn niet tegen camera's. Het kan heel goed zijn om de ingang extra te beveiligen of om constant te kunnen kijken naar een kritisch bedrijfsproces. Het moet een doel hebben. Dit alles hebben wij in een brief gezet aan uw directeur, de heer Ton van der Plas. Wij hopen nog steeds op een afspraak met hem om te praten over een Personeels-vertegenwoordiging, een OR. Cameratoezicht is een typisch onderwerp voor de OR.

Ook uw Poolse collega's worden bekeken, daarom staat er in de bijlage hiernaast in een paar korte zinnen de uitleg van hierboven.

Nico Bogaard
bestuurder CNV Vakmensen

Wilt u dit pamflet ook aan uw collega's laten lezen? Dank u wel.
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid