Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Gemaksvoeding - Nieuws

Nieuwe cao op komst. Wat wil jij?

Binnenkort starten de onderhandelingen voo een nieuwe cao Groothandel in levenmiddelen (GIL). CNV Vakmensen heeft in haar Arbeidsvoorwaardennota al veel onderwerpen benoemd maar voor dat we aan de onderhandelingen beginnen krijgen vanzelfsprekend de leden het woord. Wat wil jij?

Wat wil jij?
De cao loopt af op 30 juni a.s. en we vinden het meer dan logisch dat jij ons vertelt welke onderwerpen voor jou belangrijk zijn en welke in die onderhandelingen aan de orde moeten komen. Wat mis je in deze cao, wat zou gewijzigd moeten worden of kan er misschien iets weg?

Zo maar wat onderwerpen:
Als je deze vraag aan leden stelt worden vaak loon en toeslagen genoemd. Daar zou het over moeten gaan(!)
Logisch, wie wil nou geen beter inkomen of minder hoeven werken tegen een vrijwel gelijkblijvend loon.
En daar gaan we ook voor maar er is natuurlijk veel meer.

CNV Vakmensen schenkt in de Arbeidsvoorwaardennota ook veel aandacht aan ontwikkeling van de medewerkers, werkzekerheid, mogelijkheden om wat minder te werken tegen een gering inkomstenverlies maar wel volledige pensioenopbouw, aandacht voor fit en gezond je pensioen halen enz. enz.
Dit zijn belangrijke onderwerpen waarover we goede afspraken willen maken. Realiseer wel dat dit ook geld kost en alleen al daarom is een breed draagvlak voor deze onderwerpen van belang.

Werkgroepen:
We hebben de afgelopen periode niet stilgezeten. In een brede samenstelling van werkgevers, (afgevaardigden van) vakbonden en werknemers is er gesproken over alle facetten voor duurzame inzetbaarheid. Een niet alledaagse benaming voor allerlei onderwerpen die te maken hebben met het behouden van fitte medewerkers die optimaal bijdragen aan een fitte organisatie. Dit is veel breder dan alleen ouderenbeleid; duurzaam inzetbaar zijn én blijven is belangrijk voor iedereen, ongeacht je leeftijd.
We zijn er nog lang niet uit maar dat dit ook nu weer een belangrijk thema aan de onderhandelingstafel wordt is wel zeker.

Stuur een bericht:
Je kunt ons laten weten welke onderwerpen voor jou van belang zijn. Dat kan door een mail te sturen aan Arie Kasper, jouw onderhandelaar. Het emailadres is a.kasper@cnvvakmensen.nl Bellen kan ook via 06-13208402.
Doe dat wel voor 27 mei a.s.

Natuurlijk zullen we je op de hoogte houden van de vorderingen aan de cao-onderhandelingstafel!

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid