Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Gemaksvoeding - Nieuws

Informatie rondom situatie Gebroeders van der Ende

Het zijn onzekere tijden bij Gebroeders van der Ende, er is veel onduidelijk over wat er gaat gebeuren en wat de toekomst van het bedrijf is. CNV Vakmensen wil haar (nieuwe) leden hier zo goed mogelijk in begeleiden. Lees verder in deze brief wat de bond voor jou kan doen.

Zitting
Volgende week, dinsdag 20 augustus, zal er een zitting plaatsvinden, Tijdens deze zitting wordt er eventueel gesproken over een faillissement. Totdat er meer duidelijk is hierover is het van belang dat jullie wel “gewoon” door blijven werken.

Rol vakbond
Als een bedrijf failliet wordt verklaard betekent dat niet direct dat je thuis komt te zitten. Het kan zijn dat je nog een periode aan het werk dient te blijven. Een curator wordt dan de baas over het bedrijf, hij wikkelt het faillissement af. Er zijn echter wel een aantal zaken die door de getroffen werknemers gedaan moet worden. Je dient je bijvoorbeeld aan te melden bij de UWV als werkzoekende en een faillissementsuitkering aan te vragen. Daarnaast dien je een brief naar je werkgever te schrijven waarin je aangeeft hoeveel loon, vakantiegeld, vakantiedagen, Atv-dagen, reiskostenvergoedingen en declaraties je nog tegoed hebt.

In geval van een faillissement komt er dus veel op je af en moet er veel worden geregeld. Wij begrijpen dat het moeilijk is om hier mee te maken te krijgen en we helpen je er graag bij. Je kunt bij ons terecht voor informatie en persoonlijk advies. Daarnaast helpen we onze leden met uitzoeken waar ze recht op hebben en bij het schrijven van benodigde brieven.

Collectieve actie
Als lid van de vakbond heb je ook een rechtsbijstandverzekering. Door de onrust binnen jullie bedrijf is er geregeld dat nieuwe leden nu direct gebruik kunnen maken van de rechtsbijstand zonder rekening te houden met een wachttijd. Deze actie loopt tot 13 september 2019, dus meld je direct aan.

Soraya Faez
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 20 43 61 65
E: s.faez@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid