Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Gemaksvoeding - Nieuws

Cao-onderhandeling Gemaksvoeding 2014

De huidige cao Gemaksvoeding is met een half jaar verlengd. Dat betekent dat dit najaar CNV Vakmensen gaat onderhandelen met de werkgevers in de gemaksvoeding over een nieuwe cao per 1 januari 2014. In deze nieuwsbrief staan de conceptvoorstellen van CNV Vakmensen.

Graag hoort CNV Vakmensen wat je hiervan vindt.
 

Concept CNV cao-voorstellen

Looptijd: 2 jaar.

Loonsverhoging: 2,5% per 1 januari 2014 en 2,5% per 1 januari 2015.

Vakantie-uren: de opgebouwde vakantie-uren (wettelijk en bovenwettelijk) verjaren vijf jaar na opbouw.

Persoonlijk opleidings- en ontwikkelingsbudget: iedere werknemer heeft een budget van € 1.000 per twee jaar voor scholingsmogelijkheden buiten de eigen functie en voor loopbaanadvies en -ontwikkeling. Budget is besteedbaar naar wens van de werknemer, mits het gekoppeld is aan de verbetering van de eigen positie op de arbeidsmarkt.

Budgetcoach: een medewerker heeft bij financiële problemen de mogelijkheid om op kosten van de werkgever (maximaal € 300) een budgetcoach in te schakelen.

80-90-100%: werknemers, die drie jaar voor een beoogde pensioendatum zitten, hebben de mogelijkheid om op vrijwillige basis 80% te werken, 90% salaris en 100% pensioenopbouw.

Reactie
Heeft u zelf ideeën voor de nieuwe cao of opmerkingen over de conceptvoorstellen van CNV Vakmensen, dan hoort de cao-commissie van CNV Vakmensen dit graag voor 19 september 2013. Je reactie kun je sturen naar CNV Vakmensen, t.a.v. Frans van de Veen, mail: f.veen@cnvvakmensen.nl of dit door te bellen naar ons regiokantoor in Breda: 076-5724670.

Cao-onderhandelingen
De cao-onderhandelingen starten op 30 september 2013. Via nieuwsbrieven word je op de hoogte gehouden van het verloop van de onderhandelingen.

Wil je meedenken en meepraten over de cao-onderhandelingen in de CNV CAO-commissie Gemaksvoeding? Meld je dan aan bij CNV-bestuurder Frans van de Veen (mail en telefoonnummer staan hierboven reeds genoemd).

CNV Vakmensen
Frans van de Veen en Leo Bons, vakbondsbestuurders
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid