Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

“Bij Vion kleden ze de zaak uit”

Bestuurder Frans van de Veen van CNV Vakmensen hekelt de aangekondigde ontslagronde bij vleesverwerker Vion in Boxtel. “Bij vlees heeft dierenwelzijn de aandacht. Maar er moet ook aandacht zijn voor mensenwelzijn.”

VION Food maakte onlangs bekend opnieuw te reorganiseren. In Nederland vergt dit 340 banen. Van de Veen ziet de eerste slachting gebeuren onder de uitzendkrachten en daarna voor vaste medewerkers. De slachterij in Druten gaat dicht en Encebe Vleeswaren, Distrifresh en indirecte stafafdelingen in Nederland worden ingekrompen.


Aanleiding tot de inkrimping is de krimp in de winst. Vorig jaar maakte Vion naar verluid nog maar 14 miljoen euro winst, na belastingen. De CNV vakmensen-bestuurder zet daarom z’n vraagtekens naast de reorganisatieplannen.

“VION wil efficiënter werken. Maar wat ze doen is de onderneming uitkleden. Maar er zijn heus wel meer manieren om meer winst te maken. En dat zullen we ze vertellen ook zodra we bij Vion aan tafel zitten”, stelt Frans van de Veen. Een overlegdatum daarvoor is overigens nog niet bepaald.

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid