Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Rendac Son, Sonac Burgum, Econon - Nieuws

Vertraging nieuwe cao onderhandelingen Darling

De cao loopt per 31-12-2019 af. Ter voorbereiding op de nieuwe cao onderhandelingen raadplegen de vakbonden altijd eerst hun leden, zodat de inzet van de onderhandelingen bepaald wordt. Gebruikelijk bij Darling is om dit samen met de CNV en FNV leden te doen, waardoor helaas vertraging is.

De vertraging heeft meerdere oorzaken.

Vanwege mijn zwangerschaps- en bevallingsverlof ben ik per december weer aan het werk gegaan.

Helaas heeft ons ook het trieste nieuws bereikt dat FNV bestuurder Gijs Hompe op 22 oktober 2019 is overleden. Bij een verkeersongeval op de A73 is Gijs betrokken geraakt met helaas dodelijke afloop. FNV zoekt momenteel een vervanger voor Gijs, maar het is nog niet bekend wie dit zal zijn.

Zodra dit wel bekend is, zullen de ledenvergaderingen inpland worden waarin julllie kunnen aangeven wat jullie belangrijk vinden voor een nieuwe cao. Omdat de ledenvergaderingen gebruikelijk gezamenlijk met CNV en FNV zijn, lijkt het ons verstandig te wachten op de nieuwe FNV bestuurder.

Daarnaast voert Darling Ingredients een onderzoek uit naar een 80-90-100 regeling of een andere variant, conform het vorige onderhandelingsresultaat. Voordat we met de nieuwe cao onderhandelingen beginnen, zal een overleg plaatsvinden tussen jullie werkgever en de vakbonden om de resultaten van het onderzoek te bespreken.

Kortom, zodra bekend is wie de FNV bestuurder is, zullen ledenvergaderingen inpland worden en zullen daarna de cao onderhandelingen van start gaan.

Als jullie in de tussentijd vragen hebben of alvast cao onderwerpen willen aandragen, kunnen jullie dit melden bij de CNV en FNV kaderleden of bij mij.

Ook namens de FNV kaderleden
Toon Hoppenbrouwers (Son), Agnes Vroegh (Vuren) en Wietse van der Zweep (Burgum),

De CNV kaderleden
Hans van Rulo (Son) en Willem Visser (Burgum)

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
06-22389584
d.kraan@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid