Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Rendac Son, Sonac Burgum, Econon - Nieuws

Uitstellen cao Rendac en Sonac Burgum

Zoals je weet loopt de cao Rendac/Sonac Burgum op het einde van deze maand af. Normaal gesproken zou je in deze periode een uitnodiging ontvangen voor een ledenvergadering, waarin wij als vakbonden samen met jou de voorstellen voor de nieuwe cao zouden voorbereiden.

Echter, zoals je ook weet staat op dit moment Vion Ingredients - waar Rendac/Sonac/Ecoson onderdeel van zijn - in de verkoop.  We hebben natuurlijk bij de directie geïnformeerd naar de stand van zaken met betrekking tot de verkoop en daarnaast ook naar andere belangrijke zaken zoals het pensioen en duurzame inzetbaarheid.

Het bleef helaas erg stil aan de ”overkant”.  In dit stadium kan of wil de directie geen informatie over de voorgenomen verkoop van Vion Ingredients verstrekken. De verwachting is wel dat er binnen een afzienbare termijn een besluit valt over de verkoop.

Het lijkt ons beter eerst de ontwikkelingen met betrekking tot de verkoop af te wachten voordat we verder gaan met de nieuwe cao. Ook over pensioen is nog geen nieuws te melden. Vandaar dat we voorbereidingen voor de nieuwe cao voorlopig willen uitstellen totdat er meer zekerheid is over de voorgenomen verkoop.

In de tussentijd blijven we bij de directie aandringen op meer informatie en het  uitstel mag natuurlijk niet te lang duren

Vetrouwend je hiermee voorlopig voldoende te hebben geïnformeerd,

 

 

 

Frans van de Veen

Vakbondsbestuurder CNV Vakmensen

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid