Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Rendac Son, Sonac Burgum, Econon - Nieuws

Cao onderhandelingen Darling Ingredients

De cao Darling Ingredients voor Rendac Son, Sonac Burgum, Ecoson en Sonac Vuren liep tot en met 31 december 2017. De onderhandelingen voor een nieuwe cao starten per 2 oktober 2018.

Cao onderhandelingen

Helaas is Frans van de Veen niet in de gelegenheid om bij de cao onderhandelingen aanwezig te zijn op dindag 2 oktober en donderdag 11 oktober. Daarom zal ik, Diana Kraan, Frans vervangen. Uiteraard zijn Hans van Rulo (Son), Christiaan Walraven (Vuren) en Willem Visser (Burgum) aanwezig als delegatieleden.

Voorstellenbrief

De onderwerpen die CNV Vakmensen wil bespreken aan de onderhandelingstafel zijn inmiddels vastgesteld op basis van CNV beleid en jullie input en staan vermeld in de voorstellenbrief. De definitieve voorstellenbrief is dezelfde als de concept voorstellenbrief waarop jullie hebben kunnen reageren. In de bijlage vinden jullie de voorstellenbrief van CNV Vakmensen.

Vakbondscontributie

Graag wil ik jullie ook informeren over de vakbondscontributie die jouw werkgever met de belastingen kan verrekenen. Om aanspraak te maken op korting op jouw vakbondscontributie log je in bij MijnCNV. Als je voor de eerste keer inlogt, moet je jouw account eerst activeren met jouw lidmaatschapnummer en geboortedatum. Hier vind je meer informatie over het bedrag van jouw betaalde vakbondscontributie dat jij vergoed kan krijgen. Als je vragen hebt of als je er niet uitkomt, meld je dan bij Hans, Christiaan of Willem.

Reparatie 3e ww jaar

Inmiddels is de overeenkomst getekend en aangemeld bij Stiching PAWW om het 3e ww jaar te repareren voor alle medewerkers van Darling Ingredients. Dit betekent dat binnenkort 0,2% van jullie brutoloon wordt ingehouden door jullie werkgever en wordt afgedragen aan Stichting PAWW. Per 2019 wordt dit percentage verhoogd naar 0,3%.

Wij houden jullie op de hoogte over het verloop van de cao onderhandelingen. Als jullie tussentijds vragen hebben, horen wij dit graag.

Diana Kraan
Bestuurder CNV Vakmensen
0622389584
d.kraan@cnvvakmensen.nl

Delegatieleden
Hans van Rulo (locatie Son)
Christiaan Walraven (locatie Vuren)
Willem Visser (locatie Burgum)

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid