Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Plusfood - Nieuws

Cao BRF BV: ledenraadpleging reparatie WW en WGA

De WW is weer gerepareerd, althans als onze leden daarmee instemmen. En dan hebben wij nog de medewerking nodig van de werkgevers in de pluimveeverwerkende industrie, waaronder BRF BV. Er moet nog veel gebeuren voordat de WW/WGA per 1 april of per 1 juli 2018 is gerepareerd.

Het woord is dus eerst aan jou.

Cao akkoord bij BRF BV

In de cao BRF BV (voorheen Plusfood) is al vastgelegd dat de WW/WGA zal worden gerepareerd. De leden hebben hiermee al in 2016 ingestemd. Toen was wel duidelijk dat de premie voor de reparatie van WW/WGA voor rekening kwam van de werknemer, maar niet de hoogte van de premie. Daarnaast gaat de reparatie pas in op het moment dat aan alle voorwaarden is voldaan, uiterlijk 1 juli 2018, mogelijk al per 1 april 2018. Vandaar ook deze nieuwe ledenraadpleging.

Flyer en vragen & antwoorden

Onder downloads tref je een flyer aan waarin staat omschreven wat er wordt gerepareerd. Hoe dat wordt geregeld, wat de verwachte premies (bruto) zijn vanaf 2017 en hoe het fonds Private Aanvulling WW en WGA (PAWW) wordt beheerd. Eveneens bijgaand tref je antwoorden aan op de meest gestelde vragen over de reparatie van WW en WGA. Voor meer informatie wordt verwezen naar de website van de Stichting PAWW.

Stemadvies

Wij vinden de reparatie van WW en WGA belangrijk omdat het recht doet aan opgebouwde rechten. Wij adviseren jou dan ook in te stemmen. Tot uiterlijk vrijdag 10 november 2017 kun je je stem uitbrengen. Hiervoor heb je de volgende inlogcode nodig: BRF-22221002. Doen!

Lukt het je niet om de enquête in te vullen, vraag dan iemand (een collega of bekende) je hierbij te helpen.

Emiel Peper
Bestuurder CNV Vakmensen
M 06 23 43 20 81
E aem.peper@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid