Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Visdetailhandel - Nieuws

Stemming principeakkoord Visdetailhandel 2019-2020

Wij leggen het principeakkoord positief aan jullie voor.

De Visdetailhandel heeft een nieuwe cao wanneer de leden in meerderheid akkoord gaan met het behaalde principeakkoord. Het gaat dan om een cao die loopt van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020. De hoofdlijnen van het akkoord zijn de volgende:

Loon
De loonschalen worden met ingang van 1 januari 2019 verhoogd met 3,25% en met 2,25% per 1 januari 2020.
De lonen die boven de loonschalen liggen, worden verhoogd met 2% op 1 januari 2019 en met 2,25% op 1 januari 2020.

Overwerkvergoeding
De overwerkvergoeding inclusief vakantietoeslag wordt 25% voor het eerste uur aansluitend op de dagelijkse arbeidstijd en 50% voor alle andere overuren (dit was 25% voor de eerste twee uur en daarna 50%).

Individuele Leerrekening
Wanneer je van plan bent om (binnen 5 jaar) een studie, opleiding of training te gaan doen (die niet aan het eigen werk gerelateerd is), dan kun je een Individuele leerrekening openen via je werkgever. Bij een fulltime dienstverband stort de werkgever €200 per jaar op deze leerrekening tot maximaal €1000. Is het gestorte bedrag onvoldoende, dan kan je bruto salaris netto op de rekening laten bijstorten. De opleidingskosten betaal je dan uit het brutoloon, zodat je meer nettosalaris overhoudt. Voor parttime medewerkers is het soms verstandiger het Persoonlijk Opleidings Budget (artikel 27) aan te wenden. Voor de details moet je het principeakkoord lezen. Dat vind je in de bijlage.

Uitzendkrachten en flexibele arbeid krijgen dezelfde rechten
Uitzendkrachten en flexwerkers krijgen, vanaf de eerste dag dat zij in de bedrijfstak werkzaamheden verrichten, dezelfde arbeidsvoorwaarden als de vaste contracten. Concreet betekent dit dat de gehele cao visdetailhandel op hen wordt toegepast.

Onderzoeken Aantrekkelijke Bedrijfstak
Cao-partijen willen dat werknemers graag in de visdetailhandel werken. Er komen daarom twee onderzoeken. Het eerste onderzoek moet leiden tot aantrekkelijker arbeidstijden voor werknemers in de bedrijfstak. Het andere onderzoek is breder van opzet en moet tot aanbevelingen komen die de bedrijfstak in zijn algemeenheid aantrekkelijker maken.

Details
Voor de complete overeenkomst en de details verwijs ik je naar het principeakkoord, dat je in de bijlage kunt vinden. Voordat je gaat stemmen raden wij aan dit goed door te lezen. Wij vinden het zelf een goed akkoord en geven daarom een positief advies af.

Stemmen
Graag willen wij je de gelegenheid geven je stem uit te brengen over het bereikte principeaakkoord. Dat kun je hier doen.
Op het betreffende formulier kun je ook eventule opmerkingen kwijt. Overigens mag je die ook rechtstreeks e-mailen aan w.kampen@cnvvakmensen.nl
De uitslag zullen wij zo spoedig mogelijk na de sluitingsdatum (20 december 2018 12.00 uur) per nieuwsbrief bekendmaken.

Bedanken voor vertrouwen

Graag willen Gert Koster (mede-onderhandelaar) en ondergetekende je bedanken voor het gestelde vertrouwen.

Wietze Kampen
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 20 30 04
E: w.kampen@cnvvakmensen.nl


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid