Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Werkgroepen cao NN-group bijna klaar

De werkgroepen die aan de slag zijn met de onderwerpen Waarderen, Wendbaar NN en Uit eigen beweging zijn bijna klaar. Zij zullen hun adviezen presenteren aan de cao-partijen. En daarna start de onderhandelingsfase.

Na de zomer zijn er 3 werkgroepen, bestaande uit vertegenwoordigers namens CNV en andere vakorganisaties, namens de medezeggenschap en namens NN-group, aan de slag gegaan met de onderwerpen Waarderen, Wendbaar NN en Uit eigen beweging.

In de werkgroepen is onderling gediscussieerd, met medewerkers gesproken en er is deskundigheid van buiten gehaald. En natuurlijk zijn de resultaten vanuit de medewerker-enquête meegenomen. Uiteindelijk zullen de werkgroepen met adviezen voor cao-partijen, NN-Group, CNV en andere vakorganisaties komen.

Waarderen

In de themagroep Waarderen zijn o.a. de onderwerpen VIC-beloning, meerwerkvergoeding en andere vormen van waarderen zoals complimenten geven aan de orde gekomen. Ook is daarover met medewerkers gepraat. De afdronk is wel dat medewerkers tevreden zijn over de VIC-beloning.

Wendbaar NN

In de werkgroep ging het over anders organiseren (hoe richt je de organisatie in), flexibiliteit (o.a, over flexwerk bij  NN-group) en reorganiseren (o.a. het sociaal plan). Deze werkgroep zal niet met een eensluidend advies komen, maar een aantal scenario’s schetsen, die mogelijk zijn.

Uit eigen beweging

Deze werkgroep heeft vanuit het perspectief van de medewerker gekeken wat mogelijk is om in beweging te komen. Duidelijk is dat er een eenduidig advies komt. In dat advies zal opgenomen zijn dat op den duur iedere medewerker een plan A (hoe blijf ik up to date in mijn huidige functie), plan B (Wat moet ik doen om binnen NN-group aan het werk te blijven) en een plan C (Wat zijn mijn opties buiten NN-group) heeft. Daarbij zal een tool nodig zijn om zowel je arbeidsmarktkansen als je persoonlijke kracht te meten.

Hoe nu verder?

De adviezen zullen op 28 oktober gepresenteerd worden. Op basis van die adviezen zullen CNV, de andere vakorganisaties en NN-group hun voorstellenbrieven schrijven. En dan kom jij als CNV-lid natuurlijk weer in beeld. Jij zult in de week van 2 november een Info ontvangen met concept-cao-voorstellen. In deze concept-voorstellen zullen de adviezen van de werkgroepen zijn meegenomen, maar ook de eerdere reacties van CNV-leden op wat zij in de cao geregeld wilden zien. Tenslotte zullen deze voorstellen natuurlijk gebaseerd zijn op CNV-beleid. Jij kunt op die concept-voorstellen reageren. En op 10 november zullen dan de voorstellenbrieven van alle cao-partijen verstuurd worden. Op 11 november starten de onderhandelingen. De ambitie is dat er voor het eind van het jaar zowel een nieuwe cao als sociaal plan ligt.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid