Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorstellen cao/sociaal plan NN/Delta Lloyd

Wij hebben jou gevraagd te reageren op onze enquête. Dat hebben wij bij NN-collega’s en Delta Lloyd collega’s gedaan. Daaruit komt een beeld dat divers is. Dat zal de onderhandelingen lastig maken. Toch hebben wij op basis van de reacties voorstellen gemaakt. De voorstellen vind je hierbij.

Looptijd en beloning
Omdat de cao en het sociaal plan bij Delta Lloyd lopen tot 1 januari 2020 en bij NN tot 1 januari 2019 is het lastig om concreet wat over de looptijd te zeggen. Dat hangt af van de inhoud van de afspraken. Wel hebben wij duidelijk aan NN aangegeven dat door de verschillende looptijden er vooral door onze leden bij Delta Lloyd kritisch naar de afspraken gekeken zullen worden.

Wel willen wij een loonsverhoging van 3,5% per jaar en een winstdelingsregeling afspreken.

Pensioen: een collectieve regeling
Onze leden die gereageerd hebben geven aan zo min mogelijk verandering te willen maar in ieder geval een collectieve regeling belangrijk te vinden. Vandaar dat wij dat hebben aangegeven bij NN. Dat is op zich lastig omdat er 2 verschillende pensioenregelingen zijn.

Sociaal Plan is een lastig issue
Ook dit is een lastig issue, omdat zowel NN-leden als Delta Lloyd-leden aangeven het eigen sociaal plan te willen behouden. Wel is duidelijk dat CNV leden het niet eerlijk zouden vinden het sociaal plan minder duur te willen maken omdat er geïnvesteerd wordt in inzetbaarheid.

Inzetbaarheid: aandacht voor interne medewerkers en leerrekening
Belangrijk is dat jij en je collega’s zich bij NN gewaardeerd voelen. Dat betekent voor ons dat het geen automatisme is dat er externe collega’s geworven worden, terwijl er intern nog geschikte collega’s zijn. En met geschikte collega’s bedoelen wij ook mensen die binnen 6 maanden geschikt te maken zijn. En aanbieden van banen en hulp bij het vinden van iets nieuws is iets wat CNV Vakmensen van NN verwacht. Daarnaast willen wij een fiscaalvriendelijke leerrekening afspreken. Op zo’n leerrekening kan je fiscaal gunstig 5 jaar een budget sparen voor jouw ontwikkeling. Wij hebben een budget van 1500 euro per jaar voorgesteld.

We beginnen met voorstellenbrieven en gaan dan onderhandelen
12 september beginnen wij onze onderhandelingen op basis van voorstellen. In het najaar hebben wij 9 dagen gepland om te onderhandelen. Of dat genoeg is, zal moeten blijken. In ieder geval zullen wij jou als lid van CNV Vakmensen op de hoogte blijven houden. Blijf je mailbox in de gaten houden.

Afshin Towhidi
Ike  Wiersinga
bestuurders CNV Vakmensen
M: 06 23 50 09 86
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid