Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Nog geen cao en sociaal plan Nationale Nederlanden

Helaas is er nog geen resultaat over de cao en het Sociaal Plan van NN. In het nieuwe jaar wordt er weer verder onderhandeld. Zolang er nog geen nieuwe afspraken zijn, blijven de huidige cao en het huidige sociaal plan van kracht.

Uit eigen beweging wordt hart van de cao

Omdat CNV, de andere vakorganisaties en NN het in de themagroep Uit eigen beweging al met elkaar eens waren is het duidelijk dat het hebben van een bewegingsplan voor jou als medewerker heel belangrijk wordt. In dat plan, dat je met je leidinggevende en/of een bewegingscoach bespreekt bepaal je wat je gaat doen om aan het werk te blijven in je huidige functie, binnen NN of daarbuiten. Gelet op alle veranderingen binnen NN als daarbuiten is het heel verstandig om daar mee aan de slag te gaan. CNV zal je daar vanzelfsprekend mee kunnen helpen. Je krijgt daarvoor een keur van instrumenten tot je beschikking. Ook instrumenten uit het Sociaal Plan. Deze afspraak is ook bepalend voor alle andere afspraken, die wij in de cao gaan maken.

Waarderen en belonen

Voor wat betreft waarderen en belonen lijkt het erop dat wij afspraken gaan maken over performance management, die sufu gaat vervangen, die meer recht doen aan de huidige praktijk van in teams werken etc.
Over de loonsverhoging is nog niet uit en te na gesproken.
Wij zijn er nog niet uit over dit onderwerp, maar schatten in dat dit wel zou kunnen gebeuren.

Flexibiliteit

Ook over flexibiliteit hebben wij nog geen afspraken gemaakt. Wat dat betekent voor zowel de vaste als de flexmedewerkers weten we ook nog niet. Maar ook hier schatten wij in dat wij wel afspraken kunnen maken.

Wendbaar NN (sociaal plan)

Met betrekking tot wendbaar NN en met name over het sociaal plan lijken CNV en andere vakorganisaties het nog niet eens te kunnen worden met NN. Daar is in ieder geval meer tijd voor nodig en wij willen daarover ook in gesprek met de medewerkers op de locaties (houd daarom SAM in de gaten).

Wat nu?

Omdat wij er nog niet uit zijn hebben wij afgesproken dat wij in het nieuwe jaar elkaar weer zullen spreken en ook met jou en je collega’s in gesprek zullen gaan. 
Zolang er nog geen resultaat ligt, blijven de huidige cao en het huidige sociaal plan gewoon van kracht. 
Vanzelfsprekend houden wij jou op de hoogte. Voor vragen en opmerkingen kan je terecht bij je onderhandelaar Ike Wiersinga.

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid