Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

NN-cao: we zijn er nog niet

Helaas is het niet gelukt om al een NN Cao en sociaal plan af te sluiten. We gaan binnenkort weer om tafel. Doel is dan om er uit te komen.

Totaalpakket over cao en sociaal plan is er nog niet
Er ligt nog geen totaalpakket dat wij aan jou als CNV Vakmensenlid kunnen voorleggen. Hoewel er op sommige onderwerpen zoals pensioen en partnerverlof afspraken zijn die wij kunnen verdedigen, is het van belang om naar het geheel te kijken. En dat is nog niet gelukt.

Lastige punten zijn de beloning en het sociaal plan vanaf 2020
Voor 2019 zal het Sociaal Plan Delta Lloyd en Sociaal Kader Reorganisatie NN zo weinig mogelijk veranderen. Wel zal het huidige reorganisatiekader, dat geldt voor de integratie, in 2019 voor alle reorganisaties gaan gelden.

Vanaf 2020 zal er 1 sociaal plan NN komen. Hoe dat eruit komt te zien is nog punt van onderhandeling. Welke salarisschalen zometeen gaan gelden, is ook nog niet duidelijk. Hier komen veel vragen van leden over. Niemand gaat er in euro’s op achteruit. Wel kan het maandelijks inkomen anders worden samengesteld, bijvoorbeeld uit salaris en een persoonlijke toeslag als je inkomen boven het schaalmaximum uitkomt.
Ook over de collectieve loonsverhoging, en wat te doen met de VIC (de variabele beloning bij NN), zijn wij het nog niet eens.

Zodra er duidelijkheid is hoor je van ons
Zodra er een totaalpakket is afgesproken, leggen wij dit aan jou als CNV Vakmensenlid voor. Vakbondsleden van Delta Lloyd en NN-leden stemmen apart. Voor vragen of opmerkingen kun je bij mij terecht. Ook kan je terecht op www.jeachterban.nl/nn.

Ike Wiersinga,
bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl 
M 06 2350 0986

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid