Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Jij bent aan zet bij de cao-onderhandelingen NN

Na de zomer starten de cao-onderhandelingen bij NN. De cao loopt eind van dit jaar af. Voor we kunnen onderhandelen, willen we eerst jouw mening weten. Vul daarom de enquête in!

Cao loopt eind van 2020 af: onderhandelingen starten
Aan het eind van het jaar loopt de cao NN af. Het was de 1e zogenaamde fusie-cao na de fusie tussen NN en Delta Lloyd. De pensioenregeling en het sociaal plan lopen nog een jaar langer door. Dit betekent dat wij na de zomer gaan onderhandelen over de cao. Tijd om ook jouw mening te vragen. Dat doen we door een enquête. De vragen in de enquête gaan alleen over de cao en niet over het sociaal plan en de pensioenregeling. Die lopen immers nog een jaar door.

Onderwerpen in de enquête
Samen met een aantal actieve CNV-leden, die meedenken in het zogenaamde meedenkteam zijn er een aantal onderwerpen bepaald waarover in de enquête vragen worden gesteld. Natuurlijk is er ook nog ruimte voor jouw eigen inbreng. Naast loonsverhoging gaan de vragen over thuiswerken, reizen, tijd, minder uren werken, een opleidingsbudget (leerrekening), werkgeluk, diversiteit en kansen om binnen NN aan het werk te blijven. Klik hier om de enquête in te vullen. Je kunt nu meedoen. Dus vul vooral de enquête in, dit kan tot en met 16 augustus 2020. Krijg je deze nieuwsbrief per post dan kun je met dit webadres op internet de enquête invullen: https://bit.ly/322J0ki 

Partnerverlof  
In een vorige ledenbrief is gevraagd of jij jouw mening wilde geven over de verandering met betrekking tot partnerverlof. Iedereen, die gereageerd heeft, was vóór. Bij de andere vakorganisaties was men ook positief. Dat hebben we NN laten weten. Die afspraak is dus per 1 juli 2020 gewijzigd: 6 weken 100% partnerverlof op te nemen binnen 6 maanden na de geboorte, als het kind 1 juli of later geboren is.

Nog vragen en/of opmerkingen?
Heb je nog vragen en/of opmerkingen dan kan je bij mij terecht.

Ike Wiersinga, bestuurder CNV Vakmensen
E i.wiersinga@cnvvakmensen.nl
M 06 2350 0986

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid