Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

1e fase cao-traject NN bijna ten einde

In de 1e fase willen cao-partijen van medewerkers weten wat zij willen met beloning, inzetbaarheid, pensioen en sociaal plan. Door gesprekken en enquêtes weten wij de wensen van medewerkers. Op basis daarvan gaan wij jou begin juli vragen wat de CNV-voorstellen voor de nieuwe cao moeten zijn.

Na algemene enquête over cao de verdieping in met belangstellenden
Op de algemene enquête over cao en sociaal plan is goed gereageerd. De vorige keer meldden wij dat beloning en sociaal plan als belangrijkste onderwerpen werden gezien. Maar ook voor de onderwerpen inzetbaarheid en pensioen was belangstelling. Degenen, die belangstelling toonden voor bepaalde thema’s werden vervolgens uitgenodigd om verder mee te denken over hun thema.

Op verschillende manieren werden verdiepende vragen aan medewerkers gesteld
Had je belangstelling voor pensioen dan werd je middels een pensioen-enquête bevraagd over wat je belangrijk vindt als het over pensioen gaat.

Wilde je verder meedenken over het sociaal plan dan ontving je daarover ook een enquête.

Degenen, die hadden aangegeven over beloning te willen meepraten, zijn uitgenodigd om in de Jaarbeurs in Utrecht mee te denken met andersdenker en beloningsdeskundige Kilian Wawoe.

Op de 7 NN-locaties zijn er medewerkerssessies geweest over inzetbaarheid. Medewerkers konden aangeven wat zij belangrijk vinden als het gaat om inzetbaarheid.

Al deze input van medewerkers zullen de basis vormen voor cao-voorstellen
Op basis van alle informatie, die wij van medewerkers hebben gekregen, zullen wij aan jou en de andere leden van CNV Vakmensen gerichte vragen stellen over wat jij en je collega’s, die CNV-lid zijn, geregeld willen zien in de nieuwe cao. Jullie wensen zijn mede bepalend voor de cao-voorstellen, die wij naar NN zullen sturen. Dat doen de andere vakorganisaties en NN ook. Na de zomer zullen wij over de voorstellenbrieven onderhandelen.

Nog niet zeker wanneer de nieuwe cao ingaat
Omdat de looptijd van de cao van NN (einde cao 31 december 2018) en van Delta Lloyd (einde cao 31 december 2019) niet gelijk lopen, weten wij nog niet wanneer die nieuwe cao ingaat. Ook daarover zullen wij met NN spreken.

Vragen en opmerkingen
Voor vragen en opmerkingen kun je bij ons terecht.

Afshin Towhidi (a.towhidi@cnvvakmensen.nl) voor oud-Delta Lloyders
Ike Wiersinga (i.wiersinga@cnvvakmensen.nl) voor oud-NNers

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid