Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Zomer update cao verzekeraars

Zo vlak voor de zomer is er nog best een heleboel te melden rondom de cao. Alles wat jullie moeten weten, zetten we even op een rijtje.

Tekst cao 2016-2017 is klaar
Zoals jullie weten, heeft het heel erg lang geduurd voordat er een nieuwe cao was. Pas dit voorjaar hebben we na een jaar onderhandelen een akkoord bereikt. Inmiddels is de tekst van de nieuwe cao klaar. Jullie kunnen hem hier terugvinden.

Belangrijke afspraak in de cao: werken aan je eigen duurzame inzetbaarheid
Ook in deze cao is afgesproken dat alle medewerkers recht hebben 500 euro ontwikkelingsbudget. Daarnaast hebben we als nieuwe extra afspraak hieraan een duurzame inzetbaarheidsdag gekoppeld. Hierover volgt zeer binnenkort meer informatie, dus ga maar vast bedenken hoe je dit budget zou willen besteden!

Pensioenwerkgroep
Tijdens de cao-onderhandelingen bleek pensioen een heel moeilijk onderwerp te zijn. We zijn daar niet uitgekomen en daarom is er een werkgroep in het leven geroepen om over de toekomst van de pensioenregeling na te gaan denken. Deze werkgroep heeft een drukke zomer en hoopt voor 1 september aanstaande een advies te kunnen geven, dat we tijdens de cao-onderhandelingen zullen meenemen.

Overleg over nieuwe cao 2018 en verder
Cao-partijen hebben het voornemen om na het lange en moeizame cao-proces van de vorige keer, de zaak nu vlot aan te pakken. We starten dus gelijk na de zomer weer met overleg over de nieuwe cao. Eind augustus ontvangen jullie een concept voorstellenbrief, zodat we goed voorbereid het overleg in kunnen gaan.

We hebben nu de volgende overlegdata gepland:

  • 1e onderhandeling: Donderdag 07 september van 9.30 uur tot 12.00 uur
  • 2e onderhandeling: Woensdag 20 september van 9.30 uur tot 13.00 uur
  • 3e onderhandeling: Woensdag 11 oktober van 14.00 uur zonder eindtijd

Fijne zomer gewenst!
Voor nu een fijne zomer gewenst. Neem voor vragen of ideeën zeker contact op met cao-onderhandelaar Sandra Hendriks-Sneijder, s.hendriks@cnvvakmensen.nl, 06-10539520.
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid