Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Pensioen blijft ingewikkeld voor Verzekeraars

Onlangs hebben we weer overlegd met de werkgevers. Het hoofdthema blijft toch wel pensioen. In deze nieuwsbrief tref je een uitleg over de laatste stand van zaken en alvast een tussenafspraak om ervoor te zorgen dat de fiscale pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 kan worden verschoven.

Omdat het overleg over een nieuwe pensioenregeling lastig blijft, hebben we als cao-partijen besloten om in elk geval wel een besluit te nemen over het verschuiven van de fiscale pensioenrichtleeftijd per 1 januari 2018 van 67 naar 68 jaar. Dit is een wijziging die wij vanuit de overheid moeten doen maar die wel tot gevolg heeft dat er premievrijval ontstaat.

Pensioenrichtleeftijd naar 68  

Vakbonden en werkgevers hebben, op basis van het advies van de studiewerkgroep pensioenen, afgesproken dat we de pensioenrichtleeftijd naar 68 brengen. Op basis van deze cao-aanpassingen kunnen alle pensioenregelingen tijdig aan de nieuwe fiscale regels worden aangepast. Verder spreken wij af dat wij nog verder spreken over de verdeling van de kostenbesparing die deze wijziging met zich meebrengt, tijdens de verdere cao-onderhandelingen. In de bijlage kunnen jullie deze afspraken nalezen.

Stem over wijziging van pensioenrichtleeftijd

CNV Vakmensen is tevreden dat wij de kostenbesparing hebben kunnen markeren en dat in het vervolg van het cao-overleg kan worden besproken hoe we dit mede ten goede van de werknemers kunnen laten komen. Omdat de termijnen wel krap worden, horen we graag vóór 9 november 2017 of jullie akkoord kunnen gaan met deze afspraak.

Klik hier 
voor de stemming van de wijziging van de fiscale pensioenrichtleeftijd van 67 naar 68 jaar per 1 januari 2018

Verdere pensioendiscussie

Werkgevers hebben aangegeven graag vlot tot een cao-resultaat te willen komen. Daarom hebben ze ons op alle punten een voorstel gedaan. Concreet komt het bij pensioen neer op een voorstel om de huidige basisregeling in de cao te handhaven. Werkgevers willen hier echter ook een gelijkwaardige idc-regeling als keuzemogelijkheid aan toevoegen. Na overleg met de ondernemingsraad kunnen werkgevers dan kiezen voor een idc-regeling. In deze variant vindt een risicoverschuiving plaats van werkgevers naar werknemers en is het voorstel van de werkgevers om daarom de eigen bijdrage te verlagen. Werkgevers vinden het belangrijk om aan te geven dat dit voorstel mede wordt gedaan om tegemoet te komen aan de wensen van de jongere generatie werknemers, die meer behoefte hebben aan flexibiliteit rond pensioen. Door veranderende wet- en regelgeving, bijvoorbeeld ten aanzien van hypotheken, kan het verkrijgen van een hypotheek lastig zijn en er meer belang gehecht aan op dit moment meer netto loon in plaats van het storten in een pensioenpot voor later. 

Wat vindt CNV?

Wij worstelen erg met de vraag of wij het pensioenpad idc-regeling op moeten willen gaan. In het voorstel is het een keuzemogelijkheid, maar wij vermoeden dat veel werkgevers wel die kant op willen gaan. Toch willen wij er wel serieus naar kijken of de beide varianten gelijkwaardig te maken zijn. Uiteraard horen we ook graag jullie mening hierover. Daarbij leggen werkgevers geen goed loonbod op tafel. Ook daarop zullen nog echte stappen moeten worden gezet om tot een akkoord te kunnen komen.

We houden je op de hoogte!

We praten op 9 november aanstaande verder. We hebben ook nog 30 november als extra overlegdatum geprikt. Heb je vragen of opmerkingen, laat het me dan zeker weten. Je kunt me bereiken via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of via 0610539520.

Zelf aan de slag

In de huidige cao is afgesproken dat er dit jaar een inzetbaarheidsbudget van 500 euro voor jou klaar staat! Je hebt dus nog maar een paar maanden om hier iets mee te doen. Natuurlijk kun je via je werkgever met jouw budget aan de slag maar mocht je nog geen bestemming hebben, denk dan eens aan een loopbaanadvies bij ons loopbaanadviesbureau James.

Speciaal voor medewerkers in de verzekeringssector bieden wij een loopbaancheck aan. Je krijgt via een persoonlijk gesprek en testen meer inzicht in jouw loopbaandoelen en toekomstwensen. Een goede eerste start om in beweging te komen en eens na te denken over je carrière. In de cao is er bovendien ook nog duurzame inzetbaarheidsdag gekoppeld aan het besteden van jouw budget. Je kunt dus dit traject onder werktijd volgen.

Heb je interesse, laat het ons weten, via s.hendriks@cnvvakmensen.nl. Ik breng je dan in contact met een van onze loopbaancoaches. Bespreek het ook met je werkgever, zodat die weet dat je jouw budget uit de cao wil gaan besteden. We kunnen je hier natuurlijk ook mee helpen.

CNV Vakmensen
Sandra Hendriks-Sneijder cao-onderhandelaar financiële dienstverlening

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid