Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

De Andere Cao bij ASR een feit!

De stemming over De Andere Cao bij ASR is inmiddels afgerond. De leden van CNV Vakmensen hebben positief geoordeeld over het eindresultaat. Daarmee is een eigen cao voor ASR een feit.

Ongeveer 36% van de leden van CNV Vakmensen heeft een stem uitgebracht over de cao bij ASR. Daarvan was 56% tevreden over het resultaat, en 44% heeft aangegeven twijfels te hebben en daarom tegen te stemmen. Met deze uitslag zal CNV Vakmensen overgaan tot ondertekening van de cao.

De afgelopen weken is er veelvuldig contact geweest met leden. Niet alleen heeft CNV Vakmensen veel mensen gesproken tijdens de informatiesessies, maar ook per mail is er veel contact geweest. Veel vragen gingen over de afspraak van de jaarurennorm. Hoe zit het dan met HVT, heb ik dat nog? Kan ik ook 40 uur werken zonder HVT? Kan mijn leidinggevende mijn rooster of werkdagen wijzigen? Vragen en onzekerheden die wij zo goed mogelijk hebben beantwoord. Neemt niet weg dat zaken in de praktijk anders kunnen lopen dan wij beogen. Schroom dan niet om jouw twijfels, vragen of signalen bij ons neer te leggen. Alleen dan kunnen we dit bespreken met ASR en kijken wat te doen.

Vervolg
Nu de stemming definitief is, zal de tekst van De Andere Cao moeten worden gemaakt. Een karwei waarbij niet alleen de afspraken uit de clusters moeten worden weergegeven, maar ook afspraken daaromheen. Denk bijvoorbeeld aan vakantiedagen. Daarnaast zal ASR iedere medewerker individueel per brief informeren over de gevolgen van De Andere Cao. Zodat het voor jou inzichtelijk wordt, en dat het ook echt kostenneutraal is gebeurd. Dit kost even tijd. De verwachting is dat dit in het begin van het nieuwe jaar gerealiseerd wordt. We hebben dus nog even wat werk te doen.

2018
Volgend jaar wordt een intensief jaar. Dan zal blijken hoe de afspraken werkelijk uitpakken. Ook zullen wij dan een aantal studies oppakken, zoals het mobiliteitsverhaal in combinatie met MVO. We komen daar uitgebreid op terug, zelfs met een uitnodiging tot meepraten. Houd dus ook volgend jaar de berichtgeving in de gaten!

Opvolging
Wegens een nieuwe uitdaging voor mij per 1 januari 2018, zal collega Tamara Westerink het stokje van mij overnemen. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij, samen met de kaderleden van CNV Vakmensen, De Andere Cao verder zal ontwikkelen. De afgelopen tijd heb ik veel mensen bij ASR gesproken; persoonlijk of per mail. Via deze weg wil ik jou graag bedanken voor de feedback en het vertrouwen dat je mij hebt gegeven. Rest mij je alvast fijne feestdagen toe te wensen. – Debbie Ritsma, bestuurder

Bij vragen over deze info kun je terecht bij

Tamara Westerink,
bestuurder CNV Vakmensen
t.westerink@cnvvakmensen.nl
M 06-51202991

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid