Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao Verzekeraars is rond

De CNV-leden hebben in meerderheid ingestemd met het bereikte cao resultaat. De nieuwe cao is daarmee een feit.

Meerderheid leden stemt voor

De uitkomst van de stemming laat zien dat een duidelijke meerderheid van de stemmers voor het behaalde resultaat is. Bij de andere vakbonden en ook bij de achterban van de werkgevers is het hetzelfde beeld te zien. Hiermee is de nieuwe cao tot stand gekomen.

De belangrijkste afspraken nog even op een rijtje

 • De looptijd van de cao is 2 jaar; van 1 januari 2018 tot 1 januari 2020
 • Per 1 maart 2018 worden de salarissen en salarisschalen structureel verhoogd met 2%
 • Per 1 januari 2019 worden de salarissen en salarisschalen structureel verhoogd met 2%
 • Pensioen: In de cao blijft de huidige DB-basispensioenregeling het uitgangspunt. Daarnaast wordt het mogelijk om een IDC-pensioenregeling af te spreken. Deze regeling moet dan wel voldoen aan de parameters die wij in dit cao-resultaat hebben afgesproken. We hebben afgesproken dat de idc-pensioenregeling in elk geval minimaal hetzelfde kost voor de werkgevers als de DB-pensioenregeling.
 • Hier gaan we actief mee aan de slag. Het persoonlijke ontwikkelbudget wordt verhoogd naar 750 euro per jaar en je kunt het budget ruimer besteden. Ook gaan we aan de slag om te zorgen dat er meer aanbod komt. Wil je alvast aan de slag, kijk dan eens op Verzeker je Inzet.

Bekijk het hele onderhandelingsresultaat.

Hoe gaat het nu verder?

Cao-partijen hebben zichzelf in dit akkoord veel huiswerk gegeven. We gaan op korte termijn met de cao-teksten aan de slag. We gaan ook hard aan de slag met het duurzame inzetbaarheidsproject. En we hebben natuurlijk de uitwerking en uitvoering van de pensioenafspraken. Als daar vragen over zijn, laat het ons dan zeker weten en denk ook aan de inzet van NOOR als ondersteuning van de OR.

Duurzame inzetbaarheidsdag en budget

Let goed op dit budget want dit biedt kansen voor jou. Nu de cao een feit is, komt ook dit budget weer beschikbaar, nu ook met een extra dag erbij om aan de opleiding van jouw keuze te besteden. Ga hier dus mee aan de slag! Heb je hulp nodig of wil je eens over de mogelijkheden sparren, neem dan eens contact op met ons loopbaanadviesbureau James.

Lid worden!

Jij bent al lid en daar zijn we heel blij mee! Maar misschien wil je jouw collega’s ook wel lid laten worden, dan kan dat natuurlijk. Bekijk hier de voordelen.

Sandra Hendriks, Bestuurder
T: 030-751 1540 / 06-10 53 95 20
E: s.hendriks@cnvvakmensen.nl

 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

 • Deskundig advies over werk en inkomen
 • Rechtshulp voor werk en inkomen
 • Rechtshulp voor privé situaties
 • Hulp bij je belastingaangifte
 • Korting op verzekeringen
 • Informatie en advies bij ziekte

Word lid