Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Cao overleg verzekeraars wordt concreter

Afgelopen woensdag 11 oktober hebben we weer overlegd met de werkgevers. Omdat we graag tot resultaten willen komen, gaat het overleg meer de diepte in.

Voorstel werkgevers
Werkgevers hebben aangegeven graag vlot tot een cao resultaat te willen komen. Daarom hebben ze ons op alle punten een voorstel gedaan. Concreet komt het bij pensioen neer op een voorstel om de huidige basisregeling in de cao te handhaven. Werkgevers willen hier echter ook een gelijkwaardige idc-regeling als keuzemogelijkheid aan toevoegen. Voor wat betreft loon hebben de werkgevers nu ook een voorstel gedaan. 

Wat vindt CNV?
Wij hebben hierop nu in algemene zin op gereageerd. Tijdens het volgende overleg praten we verder over pensioen en wat ons betreft moeten de voorstellen op loon, maar ook op het gebied van flex en duurzame inzetbaarheid nog beter. Hopelijk lukt het ons om de volgende keer echt stappen te zetten, zodat de nieuwe cao inderdaad in zicht komt.

WW-reparatie
Per 1 januari 2016 is de WW-regeling veranderd. In plaats van een WW-uitkering van maximaal 38 maanden is die maximaal 24 maanden. De afspraak was dat sociale partners, werkgevers en vakorganisaties, afspraken zouden maken om toch tot een WW-uitkering van maximaal 38 maanden te komen. En omdat de WGA (de arbeidsongeschiktenregeling} daarin gelieerd is, gelden daar ook nu andere normen. Dat is na jarenlange onderhandelingen eindelijk gelukt. In bijgaande vraag en antwoord nieuwsbrief wordt uitgelegd wat de afspraak inhoudt. Er komt een aparte cao voor de dienstverlening, die 5 jaar geldig is. Met de verzekeringscao-partijen kunnen wij ons aansluiten bij deze cao en wordt de WW gerepareerd. Medewerkers gaan hiervoor wel een premie betalen. Als wij dat voor 15 december van dit jaar doen dan gaan de afspraken op 1 april 2018 in. Er is helaas geen terugwerkende kracht mogelijk in deze afspraak. CNV streeft ernaar om dit in het komende cao resultaat op te nemen.

De laatste geplande datum is donderdagavond 19 oktober as. vanaf 18.00 uur

We houden je op de hoogte!
Heb je vragen of opmerkingen, laat het me dan zeker weten. Je kunt me bereiken via s.hendriks@cnvvakmensen.nl of via 0610539520.

Tot slot: je kunt zelf ook aan de slag!
In de huidige cao is afgesproken dat er dit jaar een inzetbaarheidsbudget van 500 euro voor jou klaar staat! Je hebt dus nog maar een paar maanden om hier iets mee te doen. Natuurlijk kun je via je werkgever met jouw budget aan de slag maar mocht je nog geen bestemming hebben, denk dan eens aan een loopbaanadvies bij ons loopbaanadviesbureau James (http://jamesloopbaan.nl/).

Speciaal voor medewerkers in de verzekeringssector bieden wij een loopbaancheck aan. Je krijgt via een persoonlijk gesprek en testen meer inzicht in jouw loopbaandoelen en toekomstwensen. Een goede eerste start om in beweging te komen en eens na te denken over je carrière.

In de cao is er bovendien ook nog duurzame inzetbaarheidsdag gekoppeld aan het besteden van jouw budget. Je kunt dus dit traject onder werktijd volgen.

Heb je interesse, laat het ons weten, via s.hendriks@cnvvakmensen.nl. Ik breng je dan in contact met een van onze loopbaancoaches. Bespreek het ook met je werkgever, zodat die weet dat je jouw budget uit de cao wil gaan besteden. We kunnen je hier natuurlijk ook mee helpen.

Met vriendelijke groet,

Sandra Hendriks-Sneijder
Cao onderhandelaar financiële dienstverlening

 

 

 

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid