Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Benieuwd naar plannen van De Andere Cao bij a.s.r?

Zoals je weet zijn er gesprekken gestart bij a.s.r. om te komen tot een eigen cao. De eerste ideeën zijn op hoofdlijnen uitgewerkt. Wij willen graag jouw input op de hoofdlijnen. Dit doen we tijdens een speciale inloopsessie op dinsdag 13 juni van 11.30 uur tot 13.30 uur bij a.s.r.

Eigen cao
In de huidige situatie vallen jij en je collega’s in 2017 nog onder de zogenaamde verbonds-cao, een branche cao die voor meer, vaak kleinere, verzekeraars geldt. A.s.r. is echter al geruime tijd een andere weg ingeslagen met een strategie die uitgaat van een duurzaam en toekomstbestendig a.s.r. Wij vinden dat dit ook tot uitdrukking moet komen in de arbeidsvoorwaarden. Daarbij is het voordeel dat jouw arbeidsvoorwaarden dan beter aansluiten bij het bedrijf.

Volgende stap
Al eerder hebben we je bericht over de voortgang van de gesprekken tussen CNV Vakmensen, de andere vakorganisaties en a.s.r. Nu de randvoorwaarden en de uitgangspunten bekend zijn, is het tijd voor het ‘spannende’ gedeelte. Op de vier clusters tijd, ontwikkeling, mobiliteit en cultuur gaan we nu verder ideeën wisselen en uitwerken. Dit hebben we de afgelopen week op hoofdlijnen gedaan. Om dit dan nog eens concreet te maken en te vertalen in ‘harde’ afspraken, hebben we jouw input nodig!

Inloopsessie
De vakorganisaties en a.s.r. organiseren op dinsdag 13 juni van 11.30 uur tot 14.00 uur een inloopsessie over De Andere Cao. Hier presenteren wij de ideeën die tot nu toe zijn uitgewerkt en wij horen graag wat jij daarvan vindt. Dus kom naar de Hotspot en laat van je horen!

Directe input
Als je de hoofdlijnen ziet, soms in de vorm van een tekening, wat is dan je eerste reflex: word je er blij van, maak je je zorgen, schrik je er van of is het onduidelijk. Je kunt dit ter plekke aan ons kwijt op speciale tafellakens. Alle input wordt direct gebruikt bij gesprekken tussen a.s.r. en de vakorganisaties die dezelfde dag al plaatsvinden. Je hoeft je niet aan te melden, maar kunt gewoon langskomen en tevens een broodje scoren. We hopen dat je ook andere collega's aanspoort om te komen; het gaat tenslotte om de arbeidsvoorwaarden van jou én je collega's. Houd de speciale Infonetpagina in de gaten voor het laatste nieuws!

Heb je vragen over deze info? Neem dan contact met mij op.

Debbie Ritsma
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 68
E:  d.ritsma@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid