Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Leden stemmen in met eindresultaat cao Achmea

Leden van CNV Vakmensen hebben in overgrote meerderheid ingestemd met het eindresultaat cao Achmea. Ook de leden van de andere vakorganisaties hebben ingestemd. Dat betekent dat er een cao is. Wij hebben dat Achmea laten weten.

Er is een cao: snel een loonsverhoging, geboorteverlof en meedenken over agenda van de toekomst.

Van 1 december 2018 tot 1 december 2019 is er een nieuwe cao Achmea. Omdat we per 1 januari 2019 een loonsverhoging van 2,25% hebben afgesproken krijg je dat gelijk al de maand januari uitbetaald. In het jaar 2019 heb je niet meer aan het eind van het jaar een beoordelingsgesprek, maar heb je regelmatig gesprekken met je leidinggevende over je talenten, je ontwikkeling en je prestaties. Als je nog niet aan het maximum van je schaal zit, krijg je automatisch een groeistap, die niet afhankelijk is van je prestaties. Voor niet bevallende partners geldt dat zij recht hebben op 4 weken geboorteverlof. En in 2019 zal je vaak van ons horen, omdat we dan van jou en je collega’s willen weten wat jij vindt van bijvoorbeeld ouderenbeleid of werkgeluk. De input die wij dan krijgen, zal bepalend zijn voor de komende cao. Samen bepalen wij dan de agenda van de toekomst.

Er komt zo snel als mogelijk een nieuwe cao-tekst.

Er is nu een cao, maar de teksten zijn nog niet klaar. Zo snel als mogelijk zullen die in het nieuwe jaar gepubliceerd worden. Rest mij nog jou een heel gelukkig 2019 te wensen.

Ike Wiersinga
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 – 23 50 0986
E: i.wiersinga@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid