Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Opzegging BPL door Plantion strijdig met cao

Het zijn ongekende tijden. Het Coronavirus houdt ons in de greep en heeft grote gevolgen voor ons privéleven en ook op ons werk. Natuurlijk heeft de situatie rond het coronavirus prioriteit voor ons allemaal.

Toch moeten we jullie in deze nieuwsbrief ook informeren over een andere belangrijke situatie, namelijk jullie pensioensituatie.

Opzegging door Plantion
Plantion heeft het contract voor de uitvoering van jullie pensioenregeling bij BPL (Bedrijfspensioenfonds voor de Landbouw) opgezegd. Wij als CNV Vakmensen en FNV Agrarisch Groen hebben protest aangetekend bij Plantion en dringend verzocht om deze opzegging bij BPL terug te draaien. Een afspraak in de cao kan namelijk niet zo maar door Plantion worden afgeschaft. Dat is strijdig met de wet. 

Reactie Plantion
Helaas heeft Plantion ons laten weten niet van plan te zijn de opzegging bij BPL ongedaan te maken. Plantion heeft zelfs medegedeeld een geheel andere regeling (namelijk beschikbare premieregeling) te willen gaan invoeren.
Plantion is bezig eenzijdig, zonder instemming van de vakbonden, jullie pensioenregeling te verslechteren. Dat kunnen we niet accepteren. Wij gaan ons beraden. We houden jullie op de hoogte.

Informatie rondom corona
Afsluitend willen we jullie graag wijzen op de informatie over corona en verwijzen naar onze site: www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus 
En boven alles: let op jezelf en blijf gezond!  

Mede namens Marjolein Dubbelaar, bestuurder FNV Agrarisch Groen,
Ellen Jonker, bestuurder CNV Vakmensen
M 06 - 5052 1057
E e.jonker@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid