Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Worden we door RFH aan het lijntje gehouden….?

Voor 4e keer hebben we met de directie gesproken over een nieuwe cao Royal FloraHolland. Op onze vragen ten aanzien van nut en noodzaak om te flexibiliseren en te versoberen hebben we wederom een toelichting gekregen.

Tot op heden hebben we alleen verkennende gesprekken gevoerd en zijn we nog niet tot onderhandelingen overgegaan. 

Tijdens dit overleg hebben we er voor gepleit om nu echt tot onderhandelen te komen, waarbij het streven is om zo snel mogelijk tot een nieuwe cao te komen met daarbij een goede loonsverhoging en een seniorenregeling.

RFH geeft aan dat zij eerst duidelijkheid willen hebben op 3 andere onderdelen, te weten: kosten nieuwe pensioenregeling, een werktijdenregeling, een oplossing van de ORT kwestie, voordat zij tot een loonbod en daarmee een cao kunnen komen. Daarbij wil RFH een nieuwe cao met een langere looptijd en het liefst een cao voor 3 jaar.

Het voorstel voor deze looptijd komt als een verrassing, één jaar is gebruikelijk en alles tot 24 maanden zien we wel eens voorbij komen. Een looptijd van 3 jaar is uitzonderlijk en heeft vaak ongewenste effecten onder andere op de loonontwikkeling.

Hiermee geeft RFH -volgens ons in ieder geval- aan dat zij blijkbaar geen haast hebben om een nieuwe cao af te sluiten. En geeft ze geen gehoor aan jullie boodschap: een goede cao met een passende loonsverhoging en seniorenregeling, het liefst voordat de huidige cao is afgelopen.

De volgende afspraak staat gepland op 19 september. Wij hebben nadrukkelijk gevraagd om meer afspraken en eerder en hopen dat dit op korte termijn gaat lukken.

Mocht je vragen hebben neem dan contact op met Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl of 06-47826877.

Samen sterk voor goede arbeidsvoorwaarden. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, juist op deze momenten is het belangrijk om lid te worden van een vakbond. Royal FloraHolland is volop in beweging.

Kitty Huntjens
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 47 82 68 77
E: k.huntjens@cnvvakmensen.nl

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid