Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Voorstel sociaal plan RFH brug te ver

Een dreigende impasse tussen vakbonden en directie aanstaande.. Afgelopen week hebben wij Royal FloraHolland geïnformeerd over de uitkomsten van druk bezochte ledenraadplegingen. Voor alle locaties geldt dat de medewerkers het voorstel van RFH niet acceptabel vinden.

Een dreigende impasse tussen vakbonden en directie aanstaande..

Afgelopen week hebben wij Royal FloraHolland geïnformeerd over de uitkomsten van druk bezochte bijeenkomsten. Voor alle locaties geldt dat de medewerkers het voorstel van RFH niet acceptabel vinden. Insteek moet het huidige sociaal plan zijn volgens de medewerkers. Deze conclusie hebben we in het overleg met RFH gedeeld.  

Tijdens het overleg heeft RFH aangeven dat ze het moeilijk vinden om te bepalen waar de ruimte om te onderhandelen zit. Onze insteek om een sociaal voor een jaar af te spreken is een optie die moet worden onderzocht. Immers, ook dit is afwijkend van het voorstel van RFH.

Omdat ook RFH verder wil onderhandelen over het sociaal plan, maar even tijd nodig heeft, hebben we een afspraak gepland op 11 oktober. Hopelijk komt er dan een voorstel waarmee de onderhandelingen kunnen worden voortgezet. Haast is geboden, omdat we niet te lang willen wachten met een nieuw sociaal plan en een cao.

De boodschap die wij van jullie hebben gekregen tijdens de bijeenkomsten is duidelijk overgebracht. Ook jullie boosheid en argwaan hebben wij naar voren gebracht.

Waar gaat het nu over?

De impact van deze denkrichting is zeer groot en vooral de snelheid waarmee de verslechteringen worden doorgevoerd. De insteek van RFH is het sociaal plan vereenvoudigen en de kosten verlagen door middel van afbouw regeling, waarbij de huidige ontslagvergoeding in 3 stappen worden verlaagd tot 50% van de huidige vergoeding. Ook de wachttermijnen van 4 maanden onder C1 en 2 maanden boven C2 wil RFH afschaffen. Voor een grote groep medewerkers heeft dat direct gevolgen voor de hoogte van de ontslagvergoeding.

Hoe nu verder?

De medewerkers hebben de afgelopen week ook hun voorkeur uitgesproken voor een aparte behandeling van de verschillende trajecten: cao, sociaal plan en pensioen. De overgrote meerderheid heeft aangegeven dat er eerst een goed sociaal plan moet komen.

Zoals eerder vermeld gaan wij op woensdag 11 oktober weer met elkaar in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden om tot een sociaal plan te komen. Ook zullen wij kijken wij de voorgestelde kaders van FloraHolland inzake het jaarurenmodel nog kunnen bespreken.

Het wordt wederom een spannende tijd, omdat alle trajecten zeer traag verlopen en we op dit moment nog niet kunnen aangeven hoe het verder verloopt. In dit kader zullen alle kaderleden bij elkaar komen om te praten over de ontstane situatie. Voor kaderleden van FNV zal dit op woensdag 4 oktober zijn. Kaderleden van CNV Vakmensen zullen ook op zeer korte termijn bij elkaar komen over hierover te praten.

Mocht je vragen hebbenn, neem dan contact op. Kitty Huntjens, k.huntjens@cnvvakmensen.nl of 06-47826877 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid