Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Vervolgoverleg over sociaal plan RFH

Afgelopen woensdag heeft RFH benadrukt dat zij graag een sociaal plan willen afspreken met CNV Vakmensen.

Bespreking vakbonden en Royal FloraHolland

Op woensdag 11 oktober heeft er wederom een gesprek plaatsgevonden tussen Royal FloraHolland en de vakbonden FNV en CNV. We hebben afgesproken dat we op gelijke wijze communiceren over dit overleg. De tekst is in overleg opesteld.

Geen sociaal plan, wat nu?

Het sociaal plan is van rechtswege afgelopen op 1 oktober j.l.. Royal FloraHolland heeft besloten om per reorganisatie bij de adviesaanvraag een sociale regeling toe te voegen, waarbij aanvullingen worden gedaan op het wettelijke minimum, de transitievergoeding. Tot er een nieuw sociaal plan is overeengekomen zal deze regeling gebruikt worden. En als er een nieuwe sociaal plan is afgesproken met de vakbonden, geldt díe met terugwerkende kracht. De vakbonden hebben tijdens het gesprek op 11 oktober hun ongenoegen over deze aanpak uitgesproken.

Verder praten

Laten we duidelijk zijn: zowel de vakbonden als Royal FloraHolland willen een sociaal plan. Tijdens het gesprek van afgelopen woensdag werd er dan ook vooral gekeken naar aanknopingspunten, ondanks dat de voorstellen ver uit elkaar liggen. Alle betrokkenen zijn het er over eens: er zijn mogelijkheden die we verder willen onderzoeken. Daar is dan wel weer wat tijd voor nodig. Uiterlijk 15 november gaan we verder in gesprek, om dit voort te zetten.

Mocht je nog vragen hebben n.a.v. deze info, dan kun je contact met mij, Kitty Huntjens, opnemen. Per mail k.huntjens@cnvvakmensen.nl of telefonisch 06-47826877


Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid