Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Uitslag stemming Royal FloraHolland

2/3 van de leden hebben ingestemd met het sociaal plan en cao, maar met een duidelijke boodschap voor de komende cao onderhandelingen: medewerkers willen een stevige loonsverhoging, geen verslechteringen, respect voor de medewerkers en een duurzaam ouderenbeleid.

Al in de eerdere nieuwsbrief en tijdens de bijeenkomsten hebben we toegelicht dat er een onderhandelingsresultaat is bereikt voor een nieuw sociaal plan. Wij kunnen vaststellen dat beide partijen concessies hebben gedaan en er uiteindelijk een goed sociaal plan is met een looptijd van 4 jaar. Aansluitend hebben we doorgepraat over de cao en ook hier hebben we een resultaat bereikt.

Tegelijkertijd hebben wij ook uitgelegd hoe het onderhandelingsproces de afgelopen 6 maanden is verlopen. Het waren geen gemakkelijke onderhandelingen over het cao resultaat en met name over de hoogte van de loonsverhoging heeft ook de onderhandelingsdelegatie van vakbonden gemengde gevoelens. Voor een deel is dat terug te vinden in de schriftelijke stemming, waarbij 1/3 tegen de cao en sociaal plan heeft gestemd.

Tijdens de bijeenkomsten is er door de leden van CNV en FNV een duidelijke boodschap afgegeven. Medewerkers accepteren voor dit moment de cao-afspraken maar geven duidelijk aan dat er in de komende cao sprake moet zijn van een stevige loonsverhoging en worden verdere verslechteringen niet geaccepteerd. Tevens moet er, wat de medewerkers betreft, gewerkt worden aan respect voor de medewerkers en de totstandkoming van duurzaam ouderenbeleid.

Nog even in vogelvlucht de inhoud van het sociaal plan
In het sociaal plan komen het voorbereid zijn op de toekomst, het mogelijk verliezen van je baan en een financiële vergoeding bij daadwerkelijk ontslag bij elkaar.

Trapsgewijs wordt de vergoeding bij ontslag afgebouwd naar de RFH-transitievergoeding. Deze vergoeding is bepaald op 1,6 x de wettelijke transitievergoeding.

Daarnaast hebben we kwalitatieve afspraken kunnen maken over scholingskosten, outplacement, juridische bijstand etc. Tevens zijn we een suppletieregeling overeengekomen, waarbij medewerkers die zelf vertrekken over een periode van maximaal 18 maanden een suppletievergoeding krijgen van maximaal 20% van hun huidige brutosalaris als zij een baan accepteren met een lager salaris.

Inhoud cao
In de cao zijn geen grote veranderingen aangebracht. Naast de loonsverhoging zijn een viertal protocolafspraken gemaakt, waar we met elkaar in het eerste kwartaal 2018 over verder praten. Gedurende de looptijd van de cao blijft de huidige status quo met betrekking tot de 10 minuten pauze (betaald of onbetaald) ongewijzigd. Per 1 januari 2018 zijn de lonen met 1,75% verhoogd.

Je kunt het onderhandelingsresultaat van de cao en de tekst van het sociaal plan 2017-2021 nog nalezen:

Klik hier

Wil jij op de hoogte blijven van de ontwikkelingen, wil jij goede arbeidsvoorwaarden behouden, wil jij hier niet alleen over meepraten maar ook over meestemmen, wil jij ondersteuning bij een eventuele reorganisatie en met je vragen terecht kunnen bij deskundigen? Word dan lid. Zeker bij een bedrijf dat volop in beweging is zoals Royal FloraHolland.

Voor vragen kun je terecht bij:
Kitty Huntjes
Bestuurder
Mobiel: 06 47 82 6877
E-mail: k.huntjes@cnvvakmensen.nl
 

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid