Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Royal FloraHolland verrast over reactie vakbonden

Op woensdag 21 november hebben wij voor de 7de keer overleg gehad met RFH over de cao. Dit naar aanleiding van aanvullende informatie die wij 13 november van RFH hebben ontvangen en op basis van de uitkomsten vanuit de gezamenlijke kadervergadering die op dinsdag 20 november heeft plaatsgevonden.

Wij moeten helaas vaststellen dat de ingelaste adempauze geen extra inzichten heeft opgeleverd om nader tot elkaar te kunnen komen. Dit heeft te maken met het loonvoorstel, in combinatie met andere onderdelen op het gebied van arbeidsvoorwaarden, dat vanuit RFH is gedaan. Op basis van de voorstellen hebben de kaderleden aangegeven dat zij het loonbod van RFH te laag vinden en dat daar vanuit RFH beweging in moet komen. Anders is er geen ruimte voor onderhandelingen. Daarbij hebben kaderleden ook aangegeven dat wij vast moeten houden aan onze uitgangspunten, te weten:

  • Fatsoenlijke loonsverhoging van 3,5% per 1 juli 2018 bij een cao-periode van 1 jaar.
  • Fatsoenlijke seniorenregeling, zodat iedereen gezond met pensioen kan. 
  • Gelijk loon voor gelijk werk: iedereen dezelfde beloning voor hetzelfde werk. 
  • Verlaging van de werkdruk voor een betere balans werk/privé.
Deze boodschap heeft de delegatie van RFH verrast en zij waren in de veronderstelling dat er vandaag een nieuwe cao afgesloten kon worden. Helaas is deze droom geen werkelijkheid geworden en heeft RFH twee weken tijd gevraagd om te bekijken wat er mogelijk is om deze situatie te doorbreken. Wij hebben daarmee ingestemd en wij hebben vooralsnog 5 december ingepland voor een vervolgafspraak.

Hoe nu verder?

Kortom, we zijn er nog niet en de vraag is of wij de verschillen kunnen overbruggen. Daarom willen wij in de tweede week van december op alle RFH locaties vakbondsvergaderingen organiseren, waarbij alle medewerkers van RFH welkom zijn. Meer informatie volgt snel! Mocht je vragen hebben over deze nieuwsbrief of andere zaken binnen RFH, neem dan contact op met Kitty Huntjens via e-mail k.huntjens@cnvvakmensen.nl of telefoon 06 47 82 68 77.

Ziektekostenverzekering

Wist je dat je als lid van CNV gebruik kunt maken van de collectiviteitskorting bij CZ? Voor meer informatie kijk op: www.cnvvakmensen.nl/diensten/kortingen/collectieve-zorgverzekering.

Kitty Huntjens, bestuurder
 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid