Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg over gevolgen coronacrisis RFH

Op verzoek van RFH zijn vakbonden in overleg over de impact en de gevolgen van het coronavirus op de bedrijfsvoering van RFH. Wij zijn inmiddels ruim drie weken in overleg met RFH over de (financiële) situatie als gevolg van het coronavirus. De situatie in de sierteeltsector en RFH is uitzonderlijk.

De NOW-regeling en het noodfonds Sierteelt is volgens Royal FloraHolland niet afdoende om de financiële gevolgen voortkomend uit de verschillende omzetscenario’s op te vangen.

De situatie bij RFH is zo uitzonderlijk dat wij van ons hoofd/bondsbestuur goedkeuring hebben gekregen om te gaan overleggen over ingrijpende oplossingen. De voorstellen van RFH worden op korte termijn neutraal aan jullie voorgelegd.

Jullie CFO David van Mechelen heeft tijdens een conference call zeer transparant en open de verschillende scenario’s met ons besproken. Het is voor RFH en voor ons moeilijk in te schatten hoe lang de situatie duurt en vooral wat er op RFH afkomt als de handel weer geleidelijk aantrekt. Dit maakt het vinden van oplossingen extra moeilijk.

Inmiddels zijn er op voorhand twee voorgenomen maatregelen al bekend gemaakt: het uitstellen van de periodieke verhoging van april en het veilen op Koningsdag. Waarbij RFH tijd wil kopen en de kwekers en handelaren tegemoet wil komen met de extra veildag op Koningsdag.

We zijn nog niet tot een eindresultaat gekomen, omdat wij op een aantal punten nog in overleg zijn met directie van RFH. Op woensdag 29 april hebben wij met de onderhandelingsdelegatie een vervolgoverleg gepland. Wij houden jullie uiteraard hiervan op de hoogte.

Gedurende de komende periode is er frequent overleg met de directie, waarbij de financiële situatie hoog op de agenda staat. In september willen we dan bekijken of de uitgestelde periodieke loonsverhoging (Beoordelingsverhoging) alsnog in de maand oktober kan worden uitbetaald. Waarbij de mogelijkheid om met terugwerkende kracht uit te betalen vanzelfsprekend onze voorkeur heeft.

Vanuit FNV en CNV zien we de noodzaak tot het nemen van tijdelijke Corona maatregelen, maar het zijn de leden van beide bonden, die hun uiteindelijk instemming moeten geven.

Heb je vragen of opmerkingen dan kan je ons bereiken via de onderstaande contactgegevens of heb je vragen omtrent het corona virus & werk dan kan je meer informatie vinden via de onderstaande links.

https://www.fnv.nl/corona

https://www.cnvvakmensen.nl/themas/coronavirus

 
Ook namens Jeroen Brandenburg, bestuurder FNV Agrarisch Groen, 

Kitty Huntjens                                                           
bestuurder CNV Vakmensen 
E.: k.huntjens@cnvvakmensen.nl    
M.: 06 47 82 68 77                    

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid