Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Overleg Cao Royal FloraHolland van start

De onderhandelingen over de Cao RFH zijn op 26 april begonnen. Nu al is duidelijk dat het cao-traject moeizaam zal verlopen. De voorstellen van Royal FloraHolland hebben wij voor de eerste bijeenkomst ontvangen en na een korte analyse vastgesteld dat deze haaks staan op de voorstellen van vakbonden.

De cao-voorstellen van RoyalFloraHolland hebben voor de medewerkers financiële gevolgen. 
De boodschap die CNV Vakmensen en FNV van jullie kregen tijdens de medewerkersbijeenkomsten (in januari en april) was helder. Loon, en een goede regeling waardoor het mogelijk is en blijft om gezond de AOW-leeftijd te halen bij RFH. 

Meer zeggenschap over werktijden
Wij willen heldere en goede afspraken maken over zeggenschap over werktijden, de balans werk-privé, de verhouding vast-flex en dit alles in combinatie met een goede beloning en waardering van medewerkers. Verregaande flexibilisering en toegenomen werkdruk van de afgelopen jaren bij Royal FloraHolland hebben impact op de medewerkers en daar moeten goede arbeidsvoorwaarden tegenover staan. In dit traject willen wij concrete afspraken maken over het bevorderen van duurzame inzetbaarheid, waaronder een regeling waarbij je 80% werkt, 90% loon krijgt en 100% pensioen opbouwt.
Kortom….het is wederom een uitdaging om tot een goede cao te komen zonder verslechteringen.

Pensioendossier
Royal FloraHolland heeft ervoor gekozen om aan het cao-traject het pensioendossier te koppelen. Sociale partners moeten vóór 31 december 2018 een afspraak maken over een nieuwe pensioenregeling. De data van overleg zijn gepland.
Weer vindt er een koppeling plaats tussen twee dossiers. Dit betekent dat er geen cao wordt afgesproken voordat de pensioenregeling rond is en omgekeerd. Deze koppeling én de cao-voorstellen maken het voor ons nu onmogelijk om op 16 mei verder te onderhandelen.
Het pensioenoverleg met directie op 22 mei zal gewoon doorgaan en hopelijk krijgen wij voorafgaand informatie over de pensioenvoorstellen van jullie werkgever.

Overleg met kadergroepen
Wij hebben besloten om 16 mei te gebruiken voor overleg met de kadergroepen van CNV Vakmensen en FNV. Naast de terugkoppeling van het eerste overleg zullen we aansluitend de reacties bespreken in de onderhandelingsdelegatie. Daarna besluiten we hoe we nu verder moeten. Het volgende cao-overleg staat gepland op 30 mei.
Bekijk de voorstellen van Royal FloraHolland goed, je vindt ze in de bijlage

Heb je vragen of opmerkingen dan kan je ons bereiken via de onderstaande contactgegevens.

Kitty Huntjens,
bestuurder CNV Vakmensen
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl
M 06 4782 6877

Samen sterk voor goede arbeidsvoorwaarden. Het kan niet vaak genoeg gezegd worden, juist op deze momenten is het belangrijk om lid te worden van een vakbond. Royal FloraHolland is volop in beweging.

 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid