Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Nieuws

Coronamaatregelen en Royal Flora Holland

Op verzoek van RFH zijn vakbonden al enige tijd in overleg over de impact en de gevolgen van de coronavirus op de bedrijfsvoering van RFH. Maandag 18 mei hebben wij een resultaat bereikt over een extra pakket corona maatregelen.

Dit, omdat de overheidsmaatregelen zoals de NOW en Noodfondssierteelt niet afdoende zijn. Het waren geen gemakkelijke gesprekken. Wij zijn van mening dat dit pakket RFH extra ruimte biedt om de gevolgen veroorzaakt door de coronacrisis op te vangen. Wij leggen dit resultaat neutraal voor aan onze leden. Het is nu aan jullie om een afweging te maken op basis van de informatie die jullie via ons, RFH en de pers hebben gekregen.

Het pakket coronamaatregelen RFH bevat drie maatregelen:
- Koningsdag;
- periodieke verhoging van april, op basis van dialooggesprekken;
- cao-verhoging van 2,5% zoals aangekondigd in cao per 1 juli 2020.
Daarnaast is ook gesproken over het opschorten van de variabele beloning tot 1 oktober. Hoe hier mee om te gaan na 1 oktober is een zaak die besproken wordt met OR. Ook dit draagt bij aan het pakket maatregelen

Stemmen
In de bijlage tref je het uitgebreidere verhaal aan over hoe het verlopen is zodat jullie inzicht krijgen in wat zich allemaal heeft afgespeeld. We leggen het eindresultaat aan jullie voor, waarbij we jullie vragen om te stemmen over het pakket maatregelen zoals voorligt. Breng na het lezen van deze nieuwbrief je stem met deze link uit. Krijg je de nieuwsbrief per post, dan kun je op onze website terecht om ook je stem uit te brengen: www.cnvvakmensen.nl/caos/veilingen/cao-floraholland. De link staat in de nieuwsbrief onderaan de pagina. Breng uiterlijk vrijdag 29 mei je stem uit.

Het totaalpakket bestaat uit:

  • Werkwijze Koningsdag: op verzoek van kwekers is er geveild, dit wordt niet gezien als feestdag maar de afspraak is dat er per gewerkt uur, naast loon, een uur verlof wordt toegekend.
  • De periodieke verhoging op basis van de dialooggesprekken wordt opgeschoven naar 1 oktober en wordt dan toegekend.
  • De cao-verhoging van 1 juli 2020 wordt opgeschoven naar 1 oktober 2020 en wordt dan van kracht. Naast dit pakket zijn er afspraken gemaakt over het delen van financiële gegevens met vakorganisaties en dat op basis daarvan, wellicht afspraken gemaakt worden.

Mede namens Jeroen Brandenburg, FNV
Kitty Huntjens, bestuurder CNV Vakmensen
E k.huntjens@cnvvakmensen.nl / M 06 4782 6877
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid