Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Besloten busvervoer - Nieuws

OV concessie Zeeland - sociale veiligheid

Zoals u ongetwijfeld weet, wordt de concessie Zeeland binnenkort opnieuw aanbesteed. Het pakket van eisen is zo goed als rond en als er een definitieve klap op is gegeven, kan het de markt in worden gezet.

Recentelijk heb ik dit pakket bestudeerd en naar aanleiding hiervan heb ik een brief geschreven naar het College van Gedeputeerde Staten, betrekking hebbend op sociale veiligheid (zie bijlage). Ik vind dat slechts summier aandacht wordt besteed aan dit onderwerp. Kortweg wordt alle verantwoordelijkheid hiervoor neergelegd bij de vervoerder, er worden geen specifieke eisen gesteld, zoals bijvoorbeeld het aantal toezichthouders. Daarmee wordt dit een onderwerp waarop geconcurreerd kan worden door verschillende vervoerders. Het scheelt nogal wat hoeveel toezichthouders je bijvoorbeeld inzet. Overheden staan op hun achterste benen, wanneer er een incident plaatsvindt jegens chauffeurs of andere medewerkers, maar ze weigeren daar extra middelen voor beschikbaar te stellen.

Ik heb een afschrift gestuurd aan alle politieke partijen en daarop heeft de SP met mij contact gezocht en aanbevolen om een enquête over sociale veiligheid in te vullen. Ik wil u deze link niet onthouden, uiteindelijk gaat het om een belangrijk onderwerp wat ook in uw belang is.

De link naar de enquête is: www.zeeland.sp.nl/OVenquete

Het is een korte enquête, maar u kunt daar in ieder geval uw mening kwijt.

Vragen?
Neem dan contact op met Evert Jan van de Mheen, ej.vandemheen@cnvvakmensen.nl of via telefoonnummer 076-5724670.
Downloads

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid