Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Besloten busvervoer - Nieuws

Ledenraadplegingen geven duidelijkheid over cao

De gegeven uitleg over de situatie rond de cao in de vergaderingen heeft de overtuiging gebracht dat het niet hebben van een cao in de sector een niet begaanbare weg is.

Dus uiteindelijk is de keuze tussen een eindbod wat wij als niet voldoende kwalificeren en geen cao een keuze tussen twee slechte, die we toch gemaakt hebben.
Geen cao betekent gewoon dat er geen eenduidigheid meer is in de sector en dat wij als vakbond dat niet meer kunnen afdwingen.

Voor nieuwe medewerkers binnen de sector is er geheel geen zekerheid meer en voor de bestaande medewerkers betekent dit zelf alles in de gaten houden en overal zelf achteraan.
Door te tekenen krijgen de medewerkers in ieder geval voor 2019 een loonsverhoging van 3% en gaan ook de toeslagen met dat percentage omhoog.

Als bonden willen wij nu voor de rest van 2019 verder onderhandelen om de cao te verbeteren, te verduidelijken en te moderniseren zodat we 2020 een veel beter cao-resultaat zullen hebben.
Wij blijven onze leden met nieuwsbrieven op de hoogte houden en waar noodzakelijk gaan we ledenraadplegingen organiseren.
U hoort weer van ons.

Peter Böeseken
Bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid