Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Besloten busvervoer - Nieuws

Cao-overleg BB in het teken van vernieuwing

Op woensdag 3 oktober hebben cao-partijen Besloten Busvervoer (Tour) tijdens de tweede ronde de gehele dag besteed aan een discussie over een vernieuwing van de cao.

Er is op basis van deze inzet dus niet onderhandelt dan wel concreet stappen gezet. Het is aftasten van beide partijen naar elkaar geweest vanuit het oogpunt er is geen cao, wat moeten wij dan gaan bespreken met elkaar om tot een nieuwe cao te komen. Onderwerpen die daarbij langs gekomen zijn, is o.a. de werkingssfeer voor de cao: Wat is besloten bus? Wat hoort daartoe en wat niet? Zijn wij iets vergeten of moeten er modules weg? Daarbij is een discussie gevoerd over bijvoorbeeld de lijndiensten. Verder wat is belangrijk voor de werknemers in de sector? Daarbij is lang stil gestaan bij de balans tussen werk en privé. Meer eigen regie van medewerkers op hun werkzaamheden/tijden. Zekerheid op vast werk en de arbeidsmarkt van nu en de toekomst. Discussie over het begrip diensttijd en pauze. Daarnaast de situatie rond 5/6 en 6/6.

Uiteindelijk hebben wij gezamenlijk met elkaar bepaald, dat dit allemaal moet bezinken, dat wij daarover gaan nadenken en dat wij een nieuw overleg houden op maandag 12 november 2018. Dan zal blijken of dit een begaanbare weg is voor partijen of dat wij met elkaar tot de conclusie komen, dat wij terug moeten vallen op onze voorstellenbrieven en die gaan uitonderhandelen voor een nieuwe cao. Dit betekend dat wij een volgende nieuwsbrief na 12 november zullen uitbrengen.

Mede namens de cao-Delegatie,

Peter Böeseken
bestuurder CNV Vakmensen
M: 06 51 60 20 43
E: p.boeseken@cnvvakmensen.nl

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid