Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Besloten busvervoer - Nieuws

Cao Besloten Bus lijkt verder weg dan ooit

Werkgevers bieden 0.5 procent loonsverhoging

Al drie nieuwsbrieven lang vragen wij aandacht voor jullie cao van de toekomst. De afgesproken modernisering duurt al ruim een jaar en er zijn nog steeds geen voorstellen van de werkgevers over dit onderwerp, sterker nog dit kan nog maanden gaan duren.

Daarom hebben wij als CNV Vakmensen een maand geleden een voorstellenbrief verzonden aan werkgevers waarin wij een verlenging van de huidige cao hebben voorgesteld van een jaar met een loonsverhoging en aandacht voor de maaltijdvergoedingen en verhoging van de toeslagen.

Op 3 oktober hebben wij over de cao met elkaar gesproken. Werkgevers hebben aangegeven meer tijd te willen voor de modernisering. Willen als het om onze voorstellen gaat het volgende: Een verlenging van 9 maanden, geen verhogingen van andere zaken en een loonsverhoging van 0.5 procent.

Op aandringen van CNV Vakmensen om dit te heroverwegen omdat dit echt niet kan in een cao-onderhandeling, kwam de reactie dat wellicht een gesprek over de maaltijdvergoeding kan, maar de rest niet. Een marktconforme loonsverhoging zoals wij deze vragen wil men niet overwegen.

Kortom we zitten mijlen ver uit elkaar, het overleg is gestopt en er is geen nieuwe datum voor overleg afgesproken. Conclusie: Een modernisering is er voorlopig niet en een verlenging van de huidige cao met een looptijd van 1-1-2017 tot 1-10-2017 ook niet. De vraag is of er nog wel een cao gaat komen.

Beweging nodig

Het is belangrijk om de inhoud van deze nieuwsbrief te verspreiden en te bespreken met jullie collega’s. Het gaat om jullie arbeidsvoorwaarden, om jullie toekomst en die van de sector !

Mobiliseer elkaar, werknemers die nog geen lid zijn van een vakbond en dat zijn er velen, hebben nu alle reden om lid te worden. Er loopt daarnaast een hele mooie ledenwerfactie: maak daar nu gebruik van. Alleen als we met elkaar gaan optrekken kunnen wij succes oogsten aan het cao front.

Kom op voor je arbeidsvoorwaarden, chauffeurs zijn hele waardevolle medewerkers.

Zodra er nieuws te melden is verschijnt de volgende nieuwsbrief.

Peter Böeseken
Bestuurder
M: 06 51602043
Ep.boeseken@cnvvakmensen.nl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid