Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Taxi - Nieuws

Onderhandelingsresultaat cao Taxi

Op 1 juni zijn wij met werkgevers tot een onderhandelingsresultaat voor een nieuwe cao Taxi gekomen. Wij leggen dit resultaat nu ter stemming aan je voor.

Loon en looptijd

De looptijd van de nieuwe cao is 2 jaar, van 1 januari 2019 tot en met 31 december 2020. Er zit 2 keer een structurele loonsverhoging van 2% in, dit op 1 januari 2019 en op 1 januari 2020.

Loondoorbetaling bij ziekte

De huidige wettelijke regeling is dat je bij ziekte nog maar recht hebt op 70% van je loon gedurende 2 jaar. In het cao-resultaat staat dat je de eerste 2 maanden dat je ziek bent 70% krijgt, en de 22 maanden hierna 90%. CNV Vakmensen had graag een betere regeling op dit vlak gezien. Dat was helaas niet haalbaar, de afspraken die er nu liggen ontzien in elk geval de medewerkers die langer dan 2 maanden ziek zijn. En omdat je niet minder dan het minimumloon mag krijgen zal deze nieuwe afspraak er in de praktijk toe leiden dat veel medewerkers meer dan 70% zullen ontvangen.

Nieuwe afspraken over: onderbrekingen, verloonde tijd en standplaats

Nieuw is dat je tijdens een onderbreking niet meer ter beschikking hoeft te staan van je werkgever. Vrij is vrij, je hoeft de telefoon niet op te nemen. Wil je werkgever wel dat je ter beschikking staat dan is dat verloonde tijd. Daarnaast zijn er nieuwe afspraken gemaakt over standplaats, verloonde tijd en er is een compensatie regeling afgesproken bij een gewijzigde standplaats.

OPOV regeling

Er is een nieuwe duidelijkere OPOV regeling afgesproken zonder uitzonderingen. Uitzendkrachten vallen ook onder de OPOV regeling en er is een regeling voor tussentijdse contract wijzigingen.

Cao sociaal fonds (SFT)

De cao van het SFT wordt verlengd voor een periode van 2,5 jaar. Wijzigingen in de cao Taxi zullen daar waar noodzakelijk doorgevoerd worden in de cao SFT.

Feestdagentoeslag

De feestdagentoeslag blijft.

Stemmen

Dit resultaat (lees het volledige resultaat hier) zorgt voor meer duidelijkheid en zekerheid op het vlak van bijvoorbeeld de OPOV, onderbrekingen en verloonde tijd. Daarnaast een redelijke loonsverhoging. Wij leggen dit resultaat met een positief stemadvies aan je voor. Je kunt hier stemmen over het cao-resultaat. Je kunt je stem uitbrengen tot 15 juni.

Agostino Di Giacomo Russo, Bestuurder
M: 06-47826875
E: a.digiacomorusso@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid