Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Steen en glas - Nieuws

Vlakglasbranche cao - uitnodiging ledenvergadering

Het is enige tijd geleden dat er nieuws was over de cao. De laatste cao die was afgesproken is van het jaar 2014.

Over en weer zijn er gesprekken geweest om te komen tot nieuwe afspraken, maar dat heeft niet geleid tot een resultaat, wat heel jammer is. Niet alleen voor de primaire arbeidsvoorwaarden, ook voor de secundaire arbeidsvoorwaarden waaronder het pensioendossier.

De kosten voor de pensioenregeling zijn, zoals voor vele sectoren, behoorlijk opgelopen. Hier heeft u direct de gevolgen van ondervonden middels het betalen van een hogere pensioenpremie. Het pensioenfonds heeft sociale partners de vraag gesteld: wat te doen als er weer sprake is van kostenstijging hetgeen eraan zit te komen.

Als vakorganisatie vinden we dat spreken over het pensioendossier en dus eventuele aanpassingen gepaard dient te gaan met een integrale afspraak over de cao. Immers het gaat om het totale pakket aan arbeidsvoorwaarden.

Met een delegatie van de werkgeversorganisatie GBO is een oriënterend gesprek geweest over hoe zij naar de toekomst van de cao kijken. In dit gesprek is duidelijk geworden dat partijen een hernieuwde poging willen ondernemen om te komen tot een cao waarin extra aandacht zal zijn voor het pensioendossier.

Vakverenigingen spreken een cao af namens en voor hun leden. Om de inzet te bepalen voor cao-onderhandelingen en stil te staan bij de laatste ontwikkelingen in het pensioendossier nodigen wij u uit voor één van onderstaand genoemde ledenvergaderingen. Deze bijeenkomsten staan ook open voor niet leden.

De bijeenkomsten vinden plaats op:
Dinsdag 20 september 2016.
Regiokantoor FNV, Leonard Springerlaan 23, Groningen. Aanvang; 17.00 uur.
Woensdag 21 september 2016.
BCN, Daltonlaan 100, Utrecht. Aanvang; 17.00 uur.
Maandag 26 september 2016.
Regiokantoor FNV, Schepenlaan 6, Weert. Aanvang; om 17.00 uur.

Graag tot dan.


Robbim Heins
Vakgroepbestuurder CNV Vakmensen (r.heins@cnvvakmensen.nl tel 06-51601987).

Ali Gündüz
bestuurder FNV Industrie (e-mail: ali.gunduz@fnv.nl tel 06-10884195).


Sociale partners in de vlakglasbranche vinden het belangrijk, dat je gezond, gemotiveerd en deskundig je werk in de vlakglasbranche kunt blijven doen. Binnenkort gaat in de vlakglasbranche het project duurzame inzetbaarheid van start. Op de website van Stichting Opleidings-en Ontwikkelingsfonds voor de vlakglasbranche vind je alle informatie: www.stoov.nl

 

kenmerk: 16-3069/RH/mvl
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid