Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Steen en glas - Nieuws

Ledenvergaderingen Steinfort maandag 4 juni 2012

Op 23 mei 2012 overlegden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen met Steinfort Glas. Met negatief resultaat.

Tulip Inn Franeker - Hertog Van Saxenlaan 78 - Franeker

19.00 UUR: Voor werknemers die doorstarten bij Steinfort Glas B.V.; de blijvers

20.30 UUR: Voor werknemers die niet doorstarten bij Steinfort Glas B.V.; de wijkers

Op 23 mei 2012 overlegden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen met Steinfort Glas. Met negatief resultaat.

Steinfort Glas BV hoort het liefst complimenten dat zij de doorstart maken met ongeveer de helft van de mensen. Dat vinden wij ook heel mooi. Ook dat er aansluiting bij het pensioenfonds in de Vlakglas komt.

Neen

Steinfort Glas wil echter niet met de vakbonden onderhandelen over de zelf ingevoerde arbeidsvoorwaardenregeling. Steinfort Glas weigert glashard om in elk geval de CAO Vlakglas-bepalingen te hanteren. De werkgever wil o.a. dat mensen zo flexibel mogelijk werken met plusuren en minuren. Lees: extra werken en in ruil op andere dagen naar huis gestuurd worden zonder overwerkvergoedingen.

Neen

Anjema en Reijneker willen ook geen verantwoordelijkheid nemen voor de werknemers die hebben moeten wijken. Zij willen geen van-werk-naar-werk-traject financieren.

FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen stelden daarop vast dat zowel voor werknemers die de doorstart meemaken als voor hen die dat niet meemaken, de wederzijdse standpunten van vakbonden en werkgever onoverbrugbaar zijn en dat wij uitonder-handeld zijn met Steinfort Glas.

En nu jullie

CNV Vakmensen legt deze uitkomsten aan jullie ter beoordeling en ter stemming voor. De leden zijn aan zet.

D-day dit jaar op 4 juni

FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen houden op 4 juni 2012 twee ledenvergaderingen. Zie bovenaan op dit pamflet welke ledenvergadering op u van toepassing is. Op beide vergaderingen zullen de leden met meerderheid van stemmen moeten besluiten of zij wel of niet akkoord zijn met de uitkomst van het overleg van 23 mei 2012.

Als de leden bij meerderheid van stemmen niet akkoord blijken te zijn, dan zullen wij de eerste ledenvergadering omzetten in een zogeheten statutaire driekwartvergadering. Een meerderheid van driekwart van de aanwezige leden is dan vereist om een ultimatum te kunnen stellen en om enigerlei vorm van actie te kunnen voeren.

Het is van groot belang dat zoveel mogelijk leden aanwezig zijn, zodat een zogezegd breed gedragen besluit valt. Niet aanwezig zijn op de ledenvergadering is ook een vorm van stemmen, namelijk dat je dan de situatie zoals die nu is, aanvaardt.


Emiel Peper
Bestuurder CNV Steen en Glas
T 0512-583470
E aem.peper@cnvvakmensen.nl

Lees ook

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid