Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Sector Steen en glas - Nieuws

Leden stemmen in met cao-resultaat Vlakglas

In de afgelopen periode hebben de vakbonden CNV Vakmensen en FNV het onderhandelingsresultaat cao Vlakglas schriftelijk aan de leden voorgelegd. In gezamenlijke ledenbijeenkomsten is een toelichting gegeven op het onderhandelingsresultaat. Dit heeft geleid tot een cao-akkoord.

Cao-akkoord
Een overgrote meerderheid van de leden die een geldige stem hebben uitgebracht, heeft vóór het onderhandelingsresultaat gestemd. De achterban van de werkgeversorganisatie Bouwend Nederland, vakgroep Glas Branche Organisatie heeft reeds eerder met het onderhandelingsresultaat ingestemd. Er is nu dus een cao-akkoord Vlakglas.

Cao-boekje
Cao-partijen kunnen nu dus aan de slag om de tekst van de cao in orde te maken.
Het is de wens van cao-partijen om weer een cao-boekje uit te brengen. Voor de leden is het gemakkelijk om hun arbeidsvoorwaarden bij de hand te hebben.

Pensioenbestuur Vlakglas is op de hoogte gebracht
Het pensioenbestuur is ervan op de hoogte gebracht, dat cao-partijen over de pensioenregeling overeenstemming hebben bereikt. Voor 2017 en 2018 hebben cao-partijen een pensioenpremie van 32% afgesproken. Het pensioenbestuur gaat aan de pensioenregeling die hoort bij een premie van 32%, uitvoering geven.

Overleg pensioenregeling
In het begin van het nieuwe jaar gaan cao-partijen met het bestuur van het pensioenfonds Vlakglas in overleg om tot een toekomstbestendige pensioenregeling te komen. De vakbonden vinden het belangrijk, dat jullie ook in de toekomst kunnen rekenen op een goede pensioenregeling.

We houden jullie op de hoogte.

Robbim Heins
bestuurder
M: 06 51 60 19 87
E: r.heins@cnvvakmensen.nl


16-4172/RB/ms
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid