Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Vlakglas - Nieuws

Stand van zaken AGC Oosterwolde

Vóór de zomervakantie hebben wij voor de leden werkzaam bij AGC Oosterwolde goed bezochte ledenvergaderingen gehouden. Het blijkt dat in de vakantieperiode de werkgever op 5 juli ook infosessies heeft georganiseerd. Op 10 juli zijn jullie middels een brief van jullie werkgever geïnformeerd.

Zoals uit de brief van de heer Ter Elst blijkt, blijft AGC vasthouden aan het oorspronkelijke plan: dat wijzigingen in de Vlakglas-cao één op één doorvertaald worden naar jullie individuele situatie, hoewel de cao Vlakglas een minimum karakter heeft.
De hogere pensioenpremie is per 1 juli in uitvoering gebracht zonder dat er rekening is gehouden met de door jullie ingeleverde 4,5 ATV-dag. 

Zoals in de ledenvergadering is uitgelegd vinden wij dit een slechte zaak. Ons advies is nog steeds om de genoemde addendum niet te ondertekenen. Zoals uit de brief blijkt, hebben wij ons bezwaar ook bij jullie werkgever kenbaar gemaakt. We hebben  aangegeven recht te doen aan de afspraken zoals deze mondeling aan jullie zijn gedaan. 

Indien AGC Oosterwolde vasthoudt aan deze gang van zaken zullen wij genoodzaakt zijn juridische stappen te ondernemen. Wij hopen dat dit niet nodig zal zijn. Wij houden jullie op de hoogte van eventuele ontwikkelingen.

Ali Gündüz, bestuurder FNV Procesindustrie en
Robbim Heins, bestuurder CNV Vakmensen
E r.heins@cnvvakmensen.nl
M 06 5160 1987

 
Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid