Foto van jonge man op straat die zijn tablet leest
Cao Villeroy en Boch - Nieuws

Principeakkoord Cao-Pensioen Villeroy & Boch

Goed nieuws, FNV, CNV en de directie kwamen er uit over het pensioen, en vervolgens over de cao. Op 14 september kunnen jullie hierover stemmen op de ledenvergaderingen.

Zoals jullie weten, wilde de directie er eerst uitkomen over de pensioenregeling 2018 t/m 2022 alvorens verder te onderhandelen over de cao. Jullie werkgever lichtte jullie eind augustus zijn standpunt toe in de zeven informatiebijeenkomsten.  

Maandag 4 september 2017 hielden FNV en CNV met pensioenadviseur Eric Vredeveldt van A Advies ledenraadplegingen over het pensioen, en vervolgens over het cao overleg. Dat gaf FNV en CNV een prima input voor het overleg met V&B.  
 
FNV en CNV wilden de VPL-regeling en de pensioenregeling ongewijzigd voorzetten en daartoe het pensioenbudget tijdelijk, van 2018 tot en met 2020, met 1% van het salaris verhogen. Jullie werkgever wilde echter vanaf 2018 voortijdig stoppen met de VPL-regeling. Er zou dan 12 jaar zijn volgestort in plaats van 15 jaar. V&B wilde vooral ook juist niet meer premie kwijt zijn. 
 
Partijen kwamen elkaar uiteindelijk tegemoet. De VPL-regeling wordt toch tot en met 2020 voortgezet, maar dan voor de helft. Jullie pensioenregeling wordt ongewijzigd voortgezet. Zowel werkgever als werknemers kost dit niets extra. De kosten passen binnen het al afgesproken pensioenbudget. Daardoor heeft de afspraak geen effect op de beschikbare loonruimte. Zo blijft ook de buffer in stand, voor V&B van belang bij tegenvallers. Als er in de loop der tijd ruimte voor is, biedt de buffer kans op indexatie. 
 
Vervolgens kwamen we qua cao ook tot 2-jarige afspraken, met elk jaar 1,75% erbij per 1 juli en verhoging van de eindejaarsuitkering met steeds 0,25%. Het geheel gaven we de kwalificatie principeakkoord. De teksten zijn in de maak en zullen we jullie tijdig doen toekomen.

Kom naar de ledenvergaderingen 

Het principeakkoord leggen we op de ledenvergaderingen op donderdag 14 september, om 14.00 uur en 16.00 uur, positief aan jullie ter stemming voor. De vergaderingen vinden plaats in 't Trefpunt (V&B-kantine Roden).

Sijtze de Bruine,
Bestuurder VMV Vakmensen
M. +316 57 56 5090
E. s.debruine@cnvvakmensen.nl 

Op de hoogte blijven?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief. Je ontvangt 1x per maand ons nieuws over werk en inkomen.

Ja, ik meld me aan

De voordelen van CNV Vakmensen

  • Deskundig advies over werk en inkomen
  • Rechtshulp voor werk en inkomen
  • Rechtshulp voor privé situaties
  • Hulp bij je belastingaangifte
  • Korting op verzekeringen
  • Informatie en advies bij ziekte

Word lid